Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Babykleertjes wassen

Babykleertjes wassen

Babykleertjes wassen

Babykleertjes wassen? Dit moet je weten! 

Babykleertjes wassen

Baby’tjes hebben een gevoelig huidje. Dat is dunner dan de huid van volwassenen. Zo hebben wij drie huidlagen en een pasgeboren baby’tje maar één. De huid van een baby is dus extra gevoelig voor irritaties en bacteriën en een stuk kwetsbaarder.

Wol en katoen

Nieuwe babykleertjes moeten eerst gewassen worden voordat je ze aantrekt bij je  kleintje. Als katoenen kleertjes worden gemaakt, worden pesticiden en chloor gebruikt tijdens het productieproces. Net als formaldehyde om de kleertjes kreukvrij te maken. Bij het maken van wollen kleertjes worden chemische stoffen gebruikt. Op voorhand wassen zorgt ervoor dat de chemische stoffen niet in aanraking komen met het huidje van de baby.

Wasmiddel

Net als wol en katoen zit er in wasmiddel ook het een en ander wat de huid kan irriteren, zoals parfum. Heeft je kindje al last van huidproblemen, dan is het goed om altijd een hypoallergeen wasmiddel te gebruiken. Dit kun je ook voor de zekerheid kiezen, om uitslag te voorkomen. Zorg er ook voor dat wasmiddel een neutrale pH-waarde heeft en dermatologisch is getest.

Hypoallergeen wasmiddel

  • Dreft Baby & Sensitive
  • Robijn Puur & Zacht
  • Persil Sensitive Gel

Hypoallergene wasverzachters

  • Robijn Puur & Zacht
  • Silan Babyzacht
  • Attitude Eco-Baby

Wasprogramma

Was de babykleertjes op 60 graden, dat is goed om bacteriën tegen te gaan. Check wel even het waslabeltje in de kleertjes of het op deze temperatuur gewassen mag worden. Was de kleertjes ook altijd binnenstebuiten, zo gaan ze langer mee!

Drogen

In de droger kunnen de babykleertjes gaan krimpen of hun vorm verliezen. Hang ze daarom op. Hang de kleertjes binnenstebuiten in de zon, zo blijft de kleur langer mooi.

Strijken

Het wassen en drogen is niet altijd voldoende om bacteriën te doden. Je doet er daarom goed aan de babykleertjes ook nog even te strijken. Vouw de babykleertjes daarna weer naar buiten en leg ze netjes op een stapeltje in de kast.