Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aubergines, boter… Wat bewaar je wel/niet in de koelkast?

Aubergines, boter… Wat bewaar je wel/niet in de koelkast?

Thuis & wonen
Aubergines, boter… Wat bewaar je wel/niet in de koelkast?

Dat bananen zwart worden wanneer je ze in de koelkast bewaart, heb je vast zelf weleens ondervonden. Maar wist je dat je aubergines en boter ook beter buiten de koelkast kunt houden?

Het is logisch dat je sommige producten niet buiten de koelkast bewaart. Wanneer je vleeswaren of vis niet koel houdt, word je er ziek van en een glas wijn is ook een stuk lekkerder wanneer je ‘m koud drinkt. Maar er zijn ook veel producten die we in de koelkast stoppen, terwijl je die daar beter niet kunt bewaren omdat ze dan te snel rijpen, de smaak verloren gaat of de textuur verandert. De universiteit van Californië stelde in samenwerking met de Food and Drug Administration een lijst op, die we hieronder met je delen.

Deze etenswaren kun je beter buiten de koelkast bewaren:

  • Bananen
  • Brood
  • Meloenen
  • Boter
  • Honing
  • Zoete aardappels
  • Pindakaas
  • Sinaasappels
  • Avocado’s
  • Aubergines
  • Olijfolie
  • Sojasaus
  • Tomaten
  • Knoflook
  • Jam
  • Chocoladepasta
  • Uien
  • Chocola
  • Mosterd
  • Aardappels
  • Azijn
  • Tropische vruchten
  • Paprika
  • Appels
  • Pompoenen
  • Peren
  • Druiven

Etenswaren die je beter wel in de koelkast kunt bewaren:

  • Broccoli
  • Vijgen
  • Selderij
  • Verse erwten
  • Bessen
  • Wortels
  • Radijs
  • Komkommers
  • Kool
  • Bloemkool
  • Spinazie
  • Champignons
  • Spruiten
  • Sla

Bron DailyMail

Shoppen is altijd een goed idee