Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aubergine perfect grillen

Aubergine perfect grillen

Thuis & wonen
Aubergine perfect grillen

Aubergines zijn heel erg lekker om te eten maar soms een lastige om klaar te maken. Aubergines zuigen namelijk veel vocht op en duren wat langer om te garen. 

Aubergine perfect grillen

Zo maak je aubergine perfect klaar! Twee handige tips:

Zout

Snijd de aubergine in lange plakken en besprenkel de plakken van tevoren met zout. Laat ze nu een half uurtje liggen. Op deze manier wordt al het vocht uit de aubergine gezogen en dat is handig alvorens het grillen. Dep ze na dat half uurtje af met een stukje keukenpapier.

Olie

Vet de aubergine plakken in met olie, en niet de pan. In een grillpan blijft er namelijk geen olie op de ribbels van de pan liggen, vandaar dus de aubergine insmeren. Handig!

 

Succes!

Lees ook:
– Lavendel drogen
– Daarom zit er een gaatje in de pan!
– Dit doe je met een bananenschil!

Shoppen is altijd een goed idee