Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Au bain marie, hoe doe je dat?

Au bain marie, hoe doe je dat?

Thuis & wonen
Au bain marie, hoe doe je dat?

Vandaag een lesje in de keuken! Want wat houdt de kookterm au bain marie nu eigenlijk in en nog belangrijker, hoe doe je dat? 

Wat is au bain marie?

Au bain marie is een eeuwenoude techniek die wordt gebruikt om het een en ander langzaam op te warmen. De basis is een pan met warm water, waar je vervolgens een kom op plaatst. Wat je in deze kom plaatst, neemt de temperatuur van het water aan, zonder dat het gaat koken. Tegenwoordig wordt er ook voor au bain marie gekozen om met koud water  sausen, soepen of siropen te koelen als die nog te warm zijn.

Chocolade au bain marie smelten, hoe doe je dat?

Au bain marie is de beste techniek om chocolade te laten smelten. Lekker voor een fondue (met aardbeien of marsmellows!) of over een taart of bananensplit.

  • Stap 1: Hak de chocolade grof. Dit kun je het beste doen met een gekarteld mes.
  • Stap 2: Doe de stukjes chocolade in een vuurvaste kom.
  • Stap 3: Plaats de kom op een pan met zachtjes kokend water. De kom mag het kokende water niet raken, anders kan de chocolade verbranden.
  • Stap 4: Roer af en toe met een spatel in de langzaam smeltende chocolade.
  • Stap 6: Pas goed op voor je handen. Ga voorzichtig te werk bij het uitnemen van de kom: hete-stoom-alert!

 

Succes!

Lees ook: Snijplank blokkeren, zo doe je dat!

Shoppen is altijd een goed idee