Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Zo maak je een artisjok klaar

Zo maak je een artisjok klaar

Thuis & wonen
Zo maak je een artisjok klaar

Plukken, snijden en schoonmaken: een artisjok klaarmaken doe je zo!

Artisjok klaarmaken

Begin met het plukken van de buitenste blaadjes met je handen, tot je de bleke gele blaadjes ziet die verstopt zitten onder de buitenste groene blaadjes. Artisjokken worden heel snel bruin, net als avocado’s! Houd dus een half citroentje bij de hand om de artisjok na het plukken in te wrijven met een beetje citroensap.

Snijd nu een ’plakje’ van de bovenkant. Dan, in plaats van snijden, trek je de steel eraf met je hand. Als je de steel eraf hebt getrokken, zie je de vezels uitsteken! Snijd nu met een klein schilmesje en de groene stukjes weg rondom het hart van de artisjok.

Verwijder nu met een theelepeltje de vezels aan de binnenkant (in het midden) van de artisjok. Deze lepel je er als het ware uit. Leg de artisjok nu in een bakje koud water waar een beetje citroensap in zit. Nu kun je met de volgende artisjok aan de slag!

Bekijk hier het filmpje.

Succes!

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee