Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Trouw blijven vind ik moeilijk’

‘Trouw blijven vind ik moeilijk’

‘Trouw blijven vind ik moeilijk’

Seks, drugs en rock-‘n’-roll, hij kan erover meepraten. En ja, hij gelooft. Maar niet in een god die alles verbiedt. Hij staat voor zijn idealen, al wil het met monogaam zijn niet zo lukken. Tv-presentator Arie Boomsma (40): knap, slim, gevoelig, uitgesproken. En – daar zijn we trots op – vanaf nu Flair columnist!

ArieBoomsma

Sportschool

‘Ik hou ervan om grenzen op te zoeken en dan hopelijk te concluderen dat ik nog net iets meer, verder of beter kan. Mijn drijfveer om zo vaak mogelijk naar de sportschool te gaan en mijn lichaam te trainen, grenst volgens sommigen aan gekte. Dat mogen ze vinden, maar ik voel me er lekker bij. Ik doe het in de eerste plaats omdat die fysieke inspanning zorgt voor een energieboost en helderheid in mijn hoofd, maar natuurlijk ben ik er ook bewust mee bezig hoe ik eruitzie. Zo waak ik ervoor van die opgepompte spieren te krijgen. Dat maakt je alleen maar log.”

Afzondering

‘Na een tijd waarin ik me voortdurend tussen mensen bevind, kan ik ineens een sterke behoefte hebben aan afzondering. Hoewel het nogal eens gebeurt dat tijdens zo’n periode van alleen zijn de melancholie toeslaat, zou ik die gemoedstoestand niet willen missen. Sneller dan anders komen dan de tranen en geef ik toe aan de behoefte om mijn paar echte vrienden, mijn broers, mijn zusje en mijn ouders emotionele mails te sturen waarin ik ze laat weten dat ik van de hou. Een enkele keer zeurt die melancholie een weekje door, maar meestal ben ik rationeel genoeg om te voorkomen dat ik in die mineur blijf hangen.’

Drugs

‘Bidden is voor mij meer een moment van bezinning. Tegelijkertijd voel ik het ook als een soort omarming en doe ik het niet louter voor mezelf. Onlangs raakte een goede vriend van mij die veel drugs gebruikt in de problemen. Dan bid ik ook voor hem. Ja, ik heb zelf ook ervaring met drugs. Nadat ik terugkwam uit Amerika ben ik ook een paar jaar lang al die feesten afgegaan en heb uit nieuwsgierigheid veel drugs geprobeerd. Als ik naar een festival ga en ik langere tijd geen opnames heb, neem ik nog weleens een pilletje. Als middel om even stoom af te blazen. Ik voel me dan even los van de wereld, maar na dat onbezorgde gevoel volgt steevast een dip.’

Lees het hele interview met Arie – over samen oud worden, romantiek en relaties – in Flair 49. Bestel het nummer direct online!