Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Appeltaart zonder kneden

Appeltaart zonder kneden

Thuis & wonen
Appeltaart zonder kneden

Met appeltaart zit je altijd goed. En deze is nog simpel te maken ook! Kneden is namelijk niet nodig. Benieuwd hoe dat kan? Bekijk het recept:

artikel

Dit heb je nodig

Voor 6/8 personen
Tijd: 25 min. + 60 min. in de oven

  • 1 beker bloem
  • 1 beker suiker + 3 eetlepels suiker
  • 1 beker griesmeel
  • 6 grote appels
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • boter

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe 1 beker bloem, 1 beker suiker en 1 beker griesmeel in een grote kom en meng dit goed door elkaar.

Schil vervolgens de appels en rasp ze daarna in een grote schone kom. Voeg aan de geraspte appels de kaneel, vanillesuiker en het gewone suiker toe. Meng dit goed door elkaar.

Vet vervolgens een springvorm in met een beetje boter en verdeel een heel klein beetje bloem over de bodem en de zijkant van de springvorm. Verdeel daarna 1/3 van het droge mengsel over de bodem, verdeel daarover de helft van de geraspte appels, daarna weer 1/3 van het droge mengsel, daarna de andere helft van de geraspte appels en als laatste het overige deel van het droge mengsel eroverheen. Verdeel over de appeltaart wat kleine blokjes boter. Zet de taart vervolgens voor circa 60 minuten in de oven. Na circa 60 minuten is je appeltaart zonder kneden klaar!

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee