Naast oliebollen mogen appelbeignets natuurlijk niet ontbreken tijdens Oud&Nieuw. Maak de appelbeignets bijvoorbeeld ‘s middags al, want ook koud zijn ze heerlijk!
Dit heb je nodig:
- 8 grote stevige appels
- snufje zout
- 2 eieren
- 50-60 gram suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 250 gram bloem
- 125 ml melk
- 150 ml bier
Zo maak je het:
Begin met het schillen van de appels. Verwijder het klokkenhuis met een appelboor en snijd de appel in circa 4/5 dikke plakken. Halveer eventueel de appelplakken om wat kleinere appelbeignets te maken. Meng in een bakje de kaneel met het suiker en haal de plakjes appel door dit mengsel. Zeef in een grote kom de bloem en voeg het zout toe. Voeg daarna ook de eieren en de melk toe en meng dit goed door elkaar totdat alle klontjes verdwenen zijn. Voeg vlak voor het “bakken” van de beignets het bier toe aan het beslag om het beslag lekker luchtig te maken.
Zet je frituur vervolgens aan en verhit deze tot ongeveer 180 graden. Haal de appelschijfjes door het beslag, even een beetje laten afdruipen en vervolgens doe je de appelplakjes in de hete frituur. Frituur de appelbeignets in circa 4 minuten “gaar”. Haal na circa 4 minuten de appelbeignets uit de frituur en ze dan op een bordje met een keukenpapiertje om een beetje uit te lekken.
Serveer de appelbeignets met wat poedersuiker.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie