Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Appel-venkelsoep

Appel-venkelsoep

Thuis & wonen
Appel-venkelsoep

Heb je een blender in huis? Dan is dit recept echt iets voor jou! Smoothies en soepen kun je namelijk gemakkelijk met een blender maken. Vandaag daarom een appel-venkelsoepje voor jullie. Het klinkt misschien als een gekke combinatie maar het is erg lekker, ietwat zoet soepje. 

Recept voor 4 personen

Tijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 250 ml bouillon
  • 250 ml water
  • 2 appels
  • 1 grote wortel
  • 1 ui
  • halve venkel
  • 1 laurierblaadje
  • takje verse tijm
  • snufje zout en peper

Zo maak je het:

Snipper het uitje, schil en snijd de appel in stukjes, schrap de wortel en snijd deze in stukjes en snijd ook de venkel in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg vervolgens de bouillon, water, appel, wortel, venkel, laurier, tijm, zout en peper toe. Laat het geheel circa 20 minuten pruttelen. Verwijder na 20 minuten het laurierblaadje en maal de soep fijn in een blender (met glazen kan!) of met een staafmixer.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee