Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ANWB waarschuwt voor gebrekkige autostoeltjes

ANWB waarschuwt voor gebrekkige autostoeltjes

ANWB waarschuwt voor gebrekkige autostoeltjes

De ANWB waarschuwt maandag voor twee kinderzitjes die tijdens een test ernstige gebreken vertoonden. Kinderen in deze zitjes riskeren volgens de bond ernstig letsel.

Lees ook: Zo vermaken je kinderen zich tijdens een lange autorit of vlucht

Onderzoek wees uit dat de Recaro Optia losraakte van het frame en vervolgens door de auto kon vliegen tijdens een frontale botsing. Bij de Jané Grand One brak een bevestigingspunt af waardoor het zitje niet goed op zijn plaats bleef. De stoeltjes zijn voor een tweede maal getest en dat gaf hetzelfde resultaat.

De ANWB waarschuwt consumenten en adviseert deze zitjes niet aan te schaffen. Mensen die al een exemplaar hebben gekocht wordt geadviseerd het zitje terug naar de verkoper te brengen. De fabrikanten zijn van de tests op de hoogte gebracht. Jané heeft direct de uitlevering van de gewraakte zitjes gestaakt.

De ANWB test elk jaar in samenwerking met de Europese zusterclubs kinderzitjes, waarvan de uitkomsten doorgaans in het najaar worden gepubliceerd. Toen deze resultaten bekend werden, is besloten die eerder te publiceren.

Op deze site kun je meer informatie vinden en een uitgebreide video bekijken over de uitgevoerde onderzoeken.

Lees nu een halfjaar Flair voor € 11 per maand en krijg een gratis leren crossbody tas t.w.v. € 69,95!

Bron: ANP