Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Best lastig, die Nederlandse taal: Anna Drijver ontdekt hilarisch foutje in ‘Undercover’

Best lastig, die Nederlandse taal: Anna Drijver ontdekt hilarisch foutje in ‘Undercover’

Thuis & wonen
Best lastig, die Nederlandse taal: Anna Drijver ontdekt hilarisch foutje in ‘Undercover’

Na maanden in spanning te hebben gezeten is ‘Undercover’ een paar weken geleden ein-de-lijk weer van start gegaan. Niet alleen in Nederland en België kunnen fans weer genieten van de bloedstollende serie, óók buiten de grenzen van deze landen is de Netflix-hit te zien. Hiervoor hebben vertalers hun beste beentje voorgezet, om de afleveringen in maar liefst acht verschillende talen na te synchroniseren. Al is dat niet helemaal goed gegaan…

Hilarische fout ‘Undercover’

Anna Drijver (36), die in Undercover de rol van Kim de Rooij vertolkt, heeft een hilarische fout ontdekt in een van de vertalingen van de serie. In een van de eerste afleveringen van het tweede seizoen is te zien hoe ze zich voorstelt aan Laurent Berger (Wim Willaert). Het personage gebruikt in die betreffende scène haar schuilnaam. En hoewel je zou denken dat daar niet zoveel mis kan gaan, is daar waar vertalers de mist in zijn gegaan.

Roos Trouwens

“Ik ben Roos, trouwens”, horen we Anna in de originele versie van de serie zeggen. Dit had natuurlijk vertaald moeten worden naar ‘I’m Roos, by the way’, maar in plaats daarvan is er iets anders van gemaakt. “I’m Roos Trouwens, what’s your name?”, klinkt het in de vertaling. Anna kan niet anders dan de spot drijven met deze fout. “Roos Trouwens is back trouwens!”, schrijft de actrice dan ook bij het fragment op Instagram.

De tekst gaat verder onder de video’s.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Roos Trouwens is back trouwens!

Een bericht gedeeld door Anna Drijver (@annadrijver) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Wie is jouw favoriet: “Roos Trouwens” of een flirterige @tomwaes?

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op

‘Undercover’ seizoen 2

Momenteel kunnen we genieten van het tweede seizoen van Undercover, wat zich ongeveer een jaar na alle gebeurtenissen uit de eerste reeks afspeelt en draait om de illegale wapenhandel. Over de tweede reeks maakte Netflix onlangs teleurstellend nieuws bekend. Wat wél fijn is, is dat ook al het derde seizoen van de populaire serie in de maak is. Lees hier wat we daar allemaal al over weten.

Lees ook
Zoek de verschillen: zo ziet de ‘Undercover’-cast eruit in het dagelijks leven

Ferry de Film

In afwachting van het tweede seizoen van Undercover kwamen de makers met geweldig nieuws voor alle fans. Naast een tweede én derde reeks kunnen we ons namelijk ook opmaken voor Ferry de Film, over – jawel – het personage van Frank Lammers. Dit verhaal speelt zich af in 2006 in Amsterdam. De meedogenloze Bouman werkt voor de machtige hasjbaron Ralph Brink, die ook als een mentor voor hem fungeert. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Als de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden. Vanaf wanneer de film te zien is, is nog niet bekend. Wél weten we dat er een flinke sterrencast te zien zal zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Speciaal voor jullie met Nederlandse ondertiteling. 😘

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hedde gullie zin in meer Ferry Bouman of wa? Dan regelen we da efkes!

Een bericht gedeeld door Netflix Nederland & België (@netflixnl) op

Beeld: still, Instagram

Shoppen is altijd een goed idee