Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Alle kids verzamelen! Online-coronajournaal roept op om mee te denken over oplossingen maatregelen

Alle kids verzamelen! Online-coronajournaal roept op om mee te denken over oplossingen maatregelen

Alle kids verzamelen! Online-coronajournaal roept op om mee te denken over oplossingen maatregelen

Actrice Sytske van der Ster, bekend van rollen in de serie ‘De Co-Assistent’ en de musical ‘Minoes’, lanceert woensdagmiddag een wekelijks online-coronajournaal voor kinderen. ‘Het Anderhalve Meter Journaal’ zal woensdag om 17.00 uur voor het eerst te zien zijn op YouTube Kids.

Het Anderhalve Meter Journaal

Van der Ster wil met het initiatief anticiperen op de oproep van premier Mark Rutte aan kinderen om met ideeën te komen over de anderhalvemetersamenleving. “Hij zegt er niet bij hoe en waar ze dat kunnen doen”, stelt de actrice. “Hiervoor willen wij de kinderen een platform geven.”

Interactieve denktank

Het programma moet fungeren als een interactieve denktank voor ludieke oplossingen om met de coronamaatregelen om te gaan. Ook zullen ideeën van kinderen worden getoetst en mogen kinderen vragen stellen over de coronacrisis. De beste ideeën die uit het programma naar voren komen, worden gebundeld en zullen aan het kabinet worden overhandigd.

Lees ook
Waarom we écht nog niet moeten denken dat de coronacrisis voorbij is

BN’er-galore

Aan Het Anderhalve Meter Journaal werken tal van collega’s van de actrice mee, zoals Luizenmoeder-ster Maaike Martens, Penoza-icoon Loek Peters, Sanne Langelaar, Pim Muda, Ilse Heus, Hans Breetveld en Peggy Vrijens. Ook worden er bijdragen verzorgd door kindercorrespondenten in andere delen van de wereld, zoals Zuid-Korea, Alaska, Palestina, Spanje en Hongkong.

Bekijk hieronder de pilotaflevering van ‘Het Anderhalve Meter Journaal’:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: iStock, Instagram