Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Amsterdam wil grootste openluchtcafé ter wereld worden

Amsterdam wil grootste openluchtcafé ter wereld worden

Amsterdam wil grootste openluchtcafé ter wereld worden

Woon je in Amsterdam? Dan weet je hoe zeldzaam het is om een eigen (mini)tuintje te hebben. Alle reden dus om eens voor de voordeur te gaan zitten, vindt de organisatie achter het Bankjescollectief. Hun doel? Het grootste openluchtcafé ter wereld worden.

Lees ook: In dit Amsterdamse pop-up restaurant krijg je koffie in een ijshoorntje

Buitenleven
Om Amsterdammers te stimuleren meer buiten te zitten, roept de organisatie van het Bankjescollectief ze op om het eerste weekend van juli een bankje of stoelen voor de deur te zetten en zo kennis te maken met de buren. Het is niet zomaar een leuk idee om een wereldrecord te verbreken, maar er zit ook nog een mooie gedachte achter. Het initiatief is in het leven geroepen om mensen meer in contact met elkaar te laten komen. Want hoe goed ken jij je buren eigenlijk?

Op ’t bankje
Voorheen werd er elk jaar een Bankjesdag gehouden in Amsterdam. Dit jaar is het de eerste keer dat er een heel weekend vanuit het Bankjescollectief wordt georganiseerd. Via de website kun je jouw eigen bankje opgeven of op zoek gaan naar een beschikbaar zitplekje in de buurt. Een goede buur is beter dan een verre vriend, dus wij vinden dit initiatief prachtig. Ga jij meedoen?

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: Parool, Instagram