Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Laat het bingefeest beginnen! Probeer gloednieuwe Amazon-streamingsdienst maand lang gratis

Laat het bingefeest beginnen! Probeer gloednieuwe Amazon-streamingsdienst maand lang gratis

Thuis & wonen
Laat het bingefeest beginnen! Probeer gloednieuwe Amazon-streamingsdienst maand lang gratis

Prime Video, de streamingdienst van Amazon, is vanaf nu eindelijk beschikbaar in Nederland. Twijfel je of het daadwerkelijk iets toevoegt aan de rits streamingsdiensten waar je al voor betaald? Je kunt het nu één maand lang gratis testen.

Toffe Amazon Originals

En dat betekent voor zowel serie- als filmgekkies goed nieuws. Amazon doet namelijk wat Netflix ook heel goed doet: het zet hoog in op Amazon Originals, die alleen via Prime Video te zien zijn. Hierbij mag je denken aan de spannende Homecoming-serie, waarin Julia Roberts een hoofdrol speelt (scroll naar beneden voor de trailer). En je mag ook denken aan Original-films zoals Brittany runs a marathon, met Jillian Bell in de hoofdrol. Of gewoon classics als Jaws, Notting Hill en Mr. & Mrs. Smith.

Even prijzen vergelijken

Opvallend is ook de prijs van Amazon Prime Video. Je kunt nu een gratis proefperiode van dertig dagen starten en na die dertig dagen (let wel: met automatische verlenging) kost het abonnement je 5,99 euro per maand. Dat is goedkoper dan Netflix (10,99 euro per maand) en Disney+ (6,99 per maand). Alleen Apple TV+ is goedkoper: daar heb je een proefperiode van slechts zeven dagen, maar betaal je 4,99 euro per maand voor Originals als The Morning Show (die we heel graag willen zien, maar dan moeten we eerst Netflix, Videoland of Disney+ stopzetten. Toch…?).

Lees ook
Zet de tissues maar klaar: deze gloednieuwe tranentrekker staat bíjna op Netflix

Man met macht

En dat het voor Jeff Bezos menens is om Europa te veroveren, blijkt wel uit het trucje dat hij in Duitsland flikte. Daar kocht de Amerikaanse internetreus de uitzendrechten voor de voetbalwedstrijden van de UEFA Champions League. Duitsers die nu de voetbalwedstrijden willen zien, zullen een abonnement moeten afsluiten voor Amazon Prime. De enige uitzondering is als een Duitse club de finale haalt. Dan zal de eindstrijd worden uitgezonden door de Duitse publieke omroep. Naar verwachting heeft het Amazon tientallen miljoenen gekost om de rechten in handen te krijgen, maar voetbal is macht. Reken maar dat het aantal abonnementen bij onze oosterburen omhoog is geschoten.

Bekijk hieronder de trailer van Homecoming:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: VIVA | Beeld: Amazon Prime, Homecoming

Shoppen is altijd een goed idee