Mmmm! Deze heerlijke amaretti bitterkoekjes zijn ieders favoriet.
Amaretti bitterkoekjes
voor 25 stuks
Dit heb je nodig
170 g blanke amandelen
170 g poedersuiker
2 eiwitten
1 tl bittere-amandelextract
spuitzak, keukenmachine
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 °C. Maal de amandelen samen met de poedersuiker in de keukenmachine fijn. Voeg de eiwitten en het bittere-amandelextract toe en pulseer kort tot een glad mengsel. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit bergjes van ca. 3 cm doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet hem in het midden van de voorverwarmde oven en bak de amaretti 10-12 minuten tot ze bruin kleuren. Haal de bakplaat uit de oven en laat de amaretti 10 minuten afkoelen voordat je ze van de bakplaat haalt.
Uit: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari.
Italiaans gebak in Nederland
Torte di mamma
Hmmmm, gustoso!
Sarena Solari won in 2015 Heel Holland Bakt. Haar Italiaanse roots waren door heel de race duidelijk zichtbaar. En zijn dat ook in haar boek vol Italiaanse lekkernijen.
Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari door Sarena Solari € 24,99, Kosmosuitgevers.nl