Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Geen zin meer in een enorme kater? Laat deze alcoholische drankjes dan maar staan

Geen zin meer in een enorme kater? Laat deze alcoholische drankjes dan maar staan

Geen zin meer in een enorme kater? Laat deze alcoholische drankjes dan maar staan

Een gezellige borrel kan nooit kwaad, toch? Maar die ochtend erna wakker worden met een flinke kater, daar zit niemand op te wachten. Door de lockdown wordt er wel minder geborreld, dus misschien zal je er nu niet veel last van hebben. Maar dan hebben we hier alvast wat tips om de katers in de toekomst te vermijden. 

Kater van deze drankjes

Elk drankje dat je neemt bij een avondje stappen, heeft gevolgen voor de kater die je de volgende dag zult hebben. Het ene drankje geeft je meer hoofdpijn en van de andere word je een stuk misselijker. Hoewel veel mensen denken dat cocktails vaak de boosdoeners zijn, is dit niet helemaal waar.

Uit Italië

Even huilen, want het blijkt dat Limoncello dus de ergste katers veroorzaakt. Toch kon je dit al een beetje voorspellen, er zit namelijk wel 30% alcohol in het gele drankje. Vaak heb je het niet door, omdat het drankje heerlijk zoetzuur is en makkelijk wegdrinkt. Zo drink je er snel té veel van. Hierdoor denk je dat je niet zoveel gedronken hebt maar word je toch de volgende dag wakker met knallende koppijn.

De tekst gaat verder onder de foto.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Steguk Mabuk (@mimikpandemik)

Slechte herinneringen

Naast Limoncello is er nog een drankje die voor verschrikkelijke katers zorgt namelijk: Tequila. Misschien niet zo verassend ook, want het is wereldwijd bekend dat veel mensen een slechte ervaring met Tequila hebben. Dit drankje staat er ook om bekend om voor de ergste katers ooit zorgen. Dus als er iets handig is om te vermijden, is het Tequila wel.

Kater vermijden

We snappen dat het lastig is, maar dat ene drankje extra laten staan is misschien niet eens zo’n heel gek idee. Stel je voor: een gezellige avond hebben gehad én ‘s ochtends wakker zonder hoofdpijn. What a feeling. En vooruit, mocht je er dan toch voor kiezen een drankje (of twee) erbij te nemen, dan is het de volgende dag lekker in bed liggen óók niet supererg…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief. 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Drinks Incríveis (@drinks_bhz)

Beeld: Getty, Instagram