Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Help: Snapchat introduceert een geheugen-functie!

Help: Snapchat introduceert een geheugen-functie!

Help: Snapchat introduceert een geheugen-functie!

Snapchat, we houden ervan. Terwijl het op Facebook en Instagram alleen maar draait om de 3 F’s – Feesten, Fitness en FOMO (voor jou) – weerspiegelt Snapchat de échte wereld. Op Snapchat mag én durf jij schaamteloos lelijk te zijn, omdat je weet: deze Snap gaat mij in ieder geval niet achtervolgen tijdens mijn eerstvolgende sollicitatie. Toch?

Niet met de nieuwste functie! Snapchat introduceert namelijk Memories, een functie die het mogelijk maakt om de foto’s die je maakt in de app te bewaren. Daarnaast zou je foto’s kunnen uploaden uit je eigen fotoalbum. Met één druk op de knop is alles opgeslagen.

Maar daar blijft het niet bij. Je kunt ook oude snaps voorzien van nieuwe filters en tekst. Zo kun je oude foto’s opnieuw gebruiken. Leuk, maar de spontaniteit gaat er zo natuurlijk wel van af.

snapchat2

copyright: giphy

Bovendien is de functie dermate geavanceerd dat je foto’s terug kunt vinden door middel van trefwoorden. Ben jij de onvolprezen katsnapchatter (you know who you are), dan zoek je gewoon op ‘kat’ en je krijgt alle snaps te zien die jij met je poezenbeest gemaakt hebt. Deze collecties kun je trouwens ook in zijn geheel versturen, net als bijvoorbeeld een reeks foto’s van je laatste vakantie.

My eyes only

Ten slotte kun je met de nieuwe functie beschamende foto’s (denk aan dronken-wild-plasselfies – en ja, dat is een ding) afschermen door ze te voorzien van een pincode onder de ‘my eyes only’-functie.

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar als we de kattencollages van onze vriendinnen willen zien, kijken wel we op Facebook. Toch?

 

De functie wordt de komende maand beschikbaar voor alle Snapchatgebruikers.

Lees ook: