Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > AHA: dit zou dé truc zijn om een gratis upgrade naar business class te krijgen

AHA: dit zou dé truc zijn om een gratis upgrade naar business class te krijgen

AHA: dit zou dé truc zijn om een gratis upgrade naar business class te krijgen

Altijd al gedroomd van een round-trip in eerste klas, maar kreeg je spontane nachtmerries van het prijskaartje? We feel ya. Niet iedereen is bereid om honderden of duizenden euro’s bij te betalen voor een comfy stoel en paar glazen gratis champagne. Maar goed nieuws: dat hoeft helemaal niet!

Goed nieuws voor wie geen honderden euro’s heeft rondslingeren: er bestaan ook budgetproof manieren om in business class terecht te komen. Want met de juiste info – en wat geluk – is het best haalbaar om een plaatsje in eerste klas te veroveren. Met dat eerste kunnen wij je al helpen!

Dé truc om gratis een plekje op zo’n brede, liggende stoel te veroveren? Boek bij populaire, drukke vluchten. Ja, écht: vaak overboeken maatschappijen hun vluchten, waardoor er enkele passagiers niet mee kunnen. Om hun goede naam te behouden, roepen de maatschappijen daarom vrijwilligers op om hun plaats af te staan en een volgende vlucht te nemen. De beloning? Een gedeeltelijke terugbetaling, een tegoedbon of een plaatsje in eerste klas op de volgende vlucht. Indien die beschikbaar is, natuurlijk.

Een beetje flexibiliteit langs jouw kant, kan dus resulteren in dankbaarheid van de luchtvaartmaatschappij – en dat is altijd mooi meegenomen. Het enige puntje? Je moet rekening houden in je planning, zodat het zeker goed uitkomt dat je van vlucht verandert. Daarnaast moet je ook wat op de periode letten: vluchten tijdens drukke tijdens zoals de feestdagen, zijn het vaakst overboekt. Dat first class ticket kan dus zomaar een spontaan kerstcadeautjes worden!

Lees ook:

Copyright: Martine Verhoeven