Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > AHA: zo word je de oudste vrouw ter wereld

AHA: zo word je de oudste vrouw ter wereld

AHA: zo word je de oudste vrouw ter wereld

Hip hip hoera! Twee dagen geleden blies Emma Morano 117 kaarsjes uit. Die leeftijd maakt haar de oudste vrouw ter wereld en de titel verdienen was volgens Emma niet zo heel moeilijk. De vrouw gaf namelijk een simpele verklaring voor haar overwinning: blijf single. De boodschap is duidelijk!

Emma Morano werd geboren op 29 november 1899. Ze heeft daarmee al drie eeuwen meegemaakt én twee wereldoorlogen. Volgens Emma word je heel makkelijk zo oud. Ze heeft voor iedereen één gouden raad: blijf single. Oké Emma, dat hebben we alvast genoteerd!

Maar als je de prins op het witte paard al bent tegengekomen, heeft Emma nog een tip. Want misschien zijn haar bijzondere eetgewoontes wel het ultieme recept voor een lang – heel lang – leven. ‘Ik eet niet veel, want ik heb geen tanden’, grapt Emma.

“Elke dag eet ik twee eieren en een paar koekjes.”

 

Moeilijke periode

Emma had het tijdens haar jonge jaren niet gemakkelijk. Ze was de oudste dochter van acht kinderen en ze was verliefd op en verloofd met de man van haar leven. Maar helaas stierf haar dappere strijder tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hierdoor werd ze gedwongen om te trouwen met een man die haar mishandelde.

Ze kregen een zoon, maar die stierf helaas na zes maanden. Emma kon de relatie met haar man niet meer aan en verliet hem na enkele jaren.

Taart met kaarsjes

De jarige Emma vierde haar verjaardag samen met haar – verre – familie, buren en huisarts bij haar thuis in Italië. Ze kreeg een lekkere taart en blies op eigen kracht de kaarsjes uit. Proficiat, Emma!

Lees ook: