Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aha! Zo vertellen kinderen je over hun dag

Aha! Zo vertellen kinderen je over hun dag

Aha! Zo vertellen kinderen je over hun dag

Als betrokken (lees: tikkeltje bemoeizuchtige) moeder wil jij het liefst alles weten over de dag van je kinderen. Daarom onderwerp je ze elke avond tijdens het eten aan een uitgebreid vragenvuur, wat helaas zelden meer oplevert dan “goed”, “weetniet” of simpelweg een geïrriteerde zucht.

Tijd dus om van tactiek te veranderen. Volgens The Washington Post kan het namelijk helpen om de rollen om te draaien. Een Amerikaanse moeder besloot haar dochter niet langer te forceren om over haar dag te vertellen, maar terloopse anekdotes op te halen over haar eigen dag. Dat de printer op haar werk vast liep bijvoorbeeld, of dat ze een saaie meeting had of een heel lekkere lunch.

Ervaringen delen

Tot haar grote verrassing begon haar dochter na haar verhalen te hebben gehoord automatisch te vertellen over haar eigen dag. Welk boek ze in de klas moesten lezen, naast wie ze had gezeten in de pauze en hoeveel huiswerk ze had gekregen.

Hoewel je werk misschien aan het einde van het een lange dag het laatste is waar je over wil praten, is het toch het proberen waard. Ook al vertel je alleen maar een paar onnozele dingen of details. Volgens het artikel heeft het namelijk weinig te maken met de precieze inhoud van je werkdag, maar veel meer het het delen van ervaringen. Wat maakte je aan het lachen, wat was stom, wat was interessant? Door dit zelf te vertellen zal je kind eerder geneigd zijn hetzelfde soort ervaringen met jou te delen.

 

Lees ook:

Bron: The Washington Post