Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > AHA! Dit trucje helpt je om te beslissen of je van baan moet veranderen

AHA! Dit trucje helpt je om te beslissen of je van baan moet veranderen

AHA! Dit trucje helpt je om te beslissen of je van baan moet veranderen

Men zegt wel eens dat het leven te kort is voor een job die je niet leuk vindt. Maar het leven is ook te kort om jezelf holderdebolder in een nieuwe job te smijten die je misschien zelfs nog meer haat. Je kunt dus kiezen om nooit een professioneel risico te nemen óf je kunt een berekend risico nemen nadat je voor jezelf hebt uitgezocht wat het nu juist is dat je haat aan je job. En dat is nu net wat Bill Burnett en Dave Evans, auteurs van ‘Designing Your Life’ willen dat je doet.

In hun boek raden beide heren iedereen die ongelukkig is in zijn job aan om een ‘Good Time Journal’ op te starten, een soort van dagboek. Het doel is om de controle over je persoonlijke en professionele leven terug te krijgen zodat je een gelukkig en succesvol persoon bent. Met hun boek willen ze voorkomen dat mensen hun job té snel opgeven zonder er eerst goed over na te denken.

Het eerste deel van het dagboek bevat een activiteiten logboek waarbij je een lijst maakt van je dagelijkse activiteiten en hoe betrokken en energiek je was tijdens de uitvoering ervan. Het tweede deel is reflectie, waarbij je alle bovenstaande activiteiten gaat herbekijken en gaat nadenken over eventuele patronen of verrassingen. Zo kom je misschien tot de conclusie dat het niet de inhoud van de job is die je haat, maar de hele rompslomp die er bij komt kijken. In dat geval hoef je niet van job te veranderen, maar kun je misschien kleinere taken achterwege laten. De auteurs raden je aan om het dagboek voor drie weken bij te houden.

Lees ook: