Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > AHA: Met deze tips kies jij altijd de snelste rij in de supermarkt

AHA: Met deze tips kies jij altijd de snelste rij in de supermarkt

AHA: Met deze tips kies jij altijd de snelste rij in de supermarkt

Wanneer we in de supermarkt willen aanschuiven aan de kassa is het altijd even nadenken over in welke rij het nu het snelste zou gaan. En hoe gek het ook mag klinken, om een of andere reden maken we steeds de verkeerde keuze. Want hoe kort de rij ook lijkt, plots moet de kassierster even weg of haalt de oude dame voor je nog 20 extra producten uit haar winkeltas. Maar blijkbaar zijn er toch enkele trucjes om de snelste rij te kiezen in de supermarkt.

De beste strategie is direct ook de meest onlogische, kies namelijk voor de klant met het meeste in zijn karretje en ga achter hem staan. En voor je je wenkbrauwen begint te fronsen, leggen wij je even uit waarom die techniek wel degelijk zou werken.

Dan Meyer onderzocht het winkelpatroon van honderden shoppers en kwam uit op een verrassend resultaat. “Elke persoon doorloopt hetzelfde patroon aan de kassa. Je zegt hallo, betaalt, haalt je spullen van de band en zegt dag. Deze handelingen duren ongeveer 41 seconden en worden door élke klant uitgevoerd. Hoe meer klanten voor je, hoe langer het dus zal duren.” Het scannen van een product zou slechts 3 seconden duren volgens Meyer.

Kies je dus voor de rij waarin 5 mensen staan aan te schuiven met elk 3 producten of eerder voor de rij waarin 3 mensen staan aan te schuiven met elk 10 producten? Het tweede scenario dus!

Ook onderzoeker Robert Samuel vond een trucje om steeds de snelste rij te kiezen. “De meeste mensen zijn rechtshandig, waardoor ze onbewust sneller naar de rechtse kassa zullen wandelen.” De linkse kassa kiezen, is dus de boodschap!

Lees ook: