Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aha! Dit is waarom katten aan je meubels krabben

Aha! Dit is waarom katten aan je meubels krabben

Thuis & wonen
Aha! Dit is waarom katten aan je meubels krabben

Althans, volgens Tony Buffington: dierenarts en zelfverklaard ‘katten-goeroe’.

Ontzettend vervelend dat je nieuwe bank eraan moest geloven, maar dat krabben doen ze dus écht niet om jou te pesten. We duiken de geschiedenis in:

Een ander leven dan nu
Toen onze poezenbeesten nog niet in onze warme huizen woonden, lang lang geleden, moesten ze lange afstanden afleggen om zichzelf in veiligheid te brengen, deden ze veel moeite om de zonnigste plekjes in de omgeving te vinden (want zon = gratis warmte en nieuwe energie) en moesten ze flink jagen om een portie eten bij elkaar te verzamelen. Om nog maar te zwijgen over het afweren van roofdieren groter dan hen. Voor katten was het dus héél belangrijk om fit te blijven en vooral om hun klauwen vlijmscherp te houden.

katkrabben

copyright: giphy

Scherp anno 2016 
En om die nagels zo scherp als mogelijk te houden – je weet immers nooit wanneer je ze nodig hebt – gebruikten katten grove, stugge ondergronden, zoals stenen en stronken. Gaat er al een lichtje branden? Inderdaad, net zo’n soort effect als het hangen in jouw stoffen bank of in de lange gordijnen. Toegegeven: de kat van nu heeft die nageltjes een stúk minder hard nodig en komt meestal op een hele moderne manier aan zijn eten (en vaak nog iets te veel eten ook..) maar de oer-drang om tóch die ledematen even goed uit te rekken om fit te blijven en die nagels af en toe bij te slijpen is nooit helemaal weggegaan.

 

 

Lees ook:

Bron: Libelle.nl

Shoppen is altijd een goed idee