Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aha! Dit is blijkbaar de perfecte hoogte om een lijstje op te hangen

Aha! Dit is blijkbaar de perfecte hoogte om een lijstje op te hangen

Aha! Dit is blijkbaar de perfecte hoogte om een lijstje op te hangen

Ben jij ook zo’n fan van opvallende muren in je huis? Dat kan heel makkelijk met een zelf samengestelde collectie van lijstjes, foto’s en afbeeldingen. Alleen: wat is nu de beste positie voor jouw lijstjes?

Als je zo’n hippe muur wil maken met allerlei lijstjes, zijn er twee belangrijke vuistregels. Ten eerste: je begint met de grootste afbeelding. Dit wordt het centrale stuk dat je gebruikt als ‘anker’, waar je de rest omheen hangt. Hang dat schilderij dus op de plek waar je je muur het meest leeg vindt. De rest kun je eromheen schikken zoals je wil – het schilderij hoeft niet per se strikt in het midden te blijven, misschien juist eerder niet dan wel – maar moet wel als eerste hangen.

Extra werk

Twijfel je over wat je waar wil hangen? Maak dan een overtrek van al je andere lijstjes of accessoires op keukenpapier en hang deze stukjes papier eerst aan de muur. Dat is wel een hoop extra werk, dus alleen aan te raden als je een perfectionist bent die graag heel grondig te werk wil gaan.

De tweede vuistregel: de hoogte. Het is verleidelijk om iets ver boven je hoofd, of juist op je eigen ooghoogte op te hangen, maar het best is volgens Pure Wow om de lijstjes op de gemiddelde ooghoogte aan te brengen. Voor Nederlanders schommelt deze hoogte ongeveer rond de 160 cm. Daar hang je dus je eerste schilderij. De rest kan stukken hoger (of lager), maar het best is om die eerste ongeveer daar te hangen.

Meer tips? Kijk dan deze video:

 

Nog meer handige tips?

Bron: Pure Wow