Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Help! Ik heb spijt van de naam van mijn kind

Help! Ik heb spijt van de naam van mijn kind

Help! Ik heb spijt van de naam van mijn kind

Een naam voor jullie liefdesbaby bedenk je niet een, twee drie. Daar moet je een nachtje over slapen, of meer dan dat. Kies je voor het dromerige Franse Chloé, het originele Ierse Maeve of misschien toch het Zweedse Anelle? 

Lastiger wordt het als je partner een heel andere top drie in gedachten had. ‘Ik zat te denken aan Guillermo, Sonny, of Kees. En voor een meisje wil ik graag Guillerma.’ Want waar jij bij het thema van jullie bruiloft nog wel je zin kon doordrammen (een romantische Indian summer met een vleugje western), houdt hij bij de naam van jullie kindje voet bij stuk.

Weldoordacht

Na zorgvuldig wikken, wegen en overleggen (lees: huilen en pruilen) sluit gelukkig ieder stel uiteindelijk een compromis. Je zou denken dat een beslissing die zo weldoordacht is tot weinig wroeging leidt. Niets is minder waar. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat bijna één op de vijf ouders spijt heeft van de door hen gekozen kindernaam.

babynames

copyright: giphy

Ja, maar dat zijn vast de mensen die hebben gekozen voor de naam van een ‘Game of Thrones’-personage, of juist zo’n is naam met slechts één klemtoon dat ook zo populair is bij al die hippe tentjes waar iedereen tegenwoordig gezien wil worden (Bar Spek, Pllek, Sla), toch? Nope.

Amelia

De voornaamste reden waarom ouders spijt hebben van hun naam is dat-ie te veel voorkomt. Het onderzoek toonde namelijk aan dat Amelia de populairste babynaam van vorig jaar was, maar tegelijkertijd ook de meest betreurde. Jonge ouders gaven te kennen dat ze Amelia nog steeds mooi vonden, maar dat ze toch spijt hadden omdat zo veel andere kinderen dezelfde naam hadden. Ouders klaagden dat de naam achteraf gezien toch niet onderscheidend genoeg was voor hun baby.

onverwacht

copyright: giphy

Andere belangrijke oorzaken voor eventuele spijt zijn volgens het onderzoek lastige spelling of namen die moeilijk zijn uit te spreken. Misschien toch even nadenken voordat je je kind Fionnoula noemt.

 

 

 

Lees ook:

Bron: Grazia UK