Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aha! Dit is wat je bedtijd over jouw persoonlijkheid vertelt

Aha! Dit is wat je bedtijd over jouw persoonlijkheid vertelt

Thuis & wonen
Aha! Dit is wat je bedtijd over jouw persoonlijkheid vertelt

Is het al bedtijd, of toch nog niet? Van vroege vogels (moeders die met hun kind in slaapvallen, guilty!) tot aan rasechte nachtbrakers, moeders die tot diep in de nacht een presentatie aftikken (of een traktatie voor hun kleuter in elkaar flansen). Kruip jij altijd hondstrouw om 22 uur in je mandje? Of eerder om 2 uur ’s nachts?

Dit is uur per uur wat je bedtijd over je persoonlijkheid vertelt…

20 uur

Je bent (waarschijnlijk) verpleegster, bakker, nieuwslezer of radio dj met een vroege shift of hebt een ander beroep met een ongelukkige werkdag van 4 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s middags.

21 uur

Je bent een vroege vogel, begint de dag met zelfgemaakte smoothies, een yogales – dat soort dingen. Je belichaamt het gezonde ideaal waar we allemaal naar streven, omdat jij wél dagelijks aan 8 uur slaap komt. Anderzijds kan je gewoonweg niet lang opblijven…

22 uur

Als je rond 22 uur je ogen sluit (zonder dat je ’s ochtends een lesje bootcamp in het park hebt), is de kans groot dat je een hyggepersoon bent die leeft volgens het ‘joy of missing out’- of jomo-principe. Daarbij kan het je meestal weinig schelen of je een bepaald feestje of iets anders mist. Jij blijft liever gezellig thuis, zet je je favoriete serie (op repeat) en zegt vaak afspraakjes om iets te gaan drinken of eten met vrienden af.

23 uur

Hoewel er geen ideaal tijdstip bestaat om naar bed te gaan, proberen velen 23 uur na te streven. Feit is dat je meestal niet gelijk ligt te tukken. Je leest nog een boek (of doet een poging en checkt Instagram). Herkenbaar?

Lees ook:
Haal de bezem er maar door: opgeruimd huis zorgt voor beter seksleven

00 uur

Je bent een realist en na een lange werkdag (of: dag thuis met de kids) hou je van een beetje me-time. Groot gelijk! Door ietsje langer wakker te blijven dan eigenlijk goed voor je is, heb je wel de tijd om wat te relaxen, een paar hoofdstukken in je boek te lezen (of om die nieuwe Netflix serie af te kijken) om dan uiteindelijk rustig in te dommelen wanneer je lichaam er helemaal klaar voor is.

01 uur

Als je pas om 01 uur gaat slapen, lijd je waarschijnlijk aan uitstelgedrag. Wasje hier, wasje daar. Nog dat ene mailtje. Of ben je – nog erger – urenlang doelloos aan het scrollen door al je socialemediafeeds. Stop. Daarmee. Nu.

02 uur

Dit zijn de fanatieke bingewatchers! En of het nu gaat om opnieuw alle Gossip Girl-afleveringen of de nieuwste reeks van Undercover (nieuwe Nederlands/Vlaamse hit-serie op Netflix), jij blijft kijken.

03 uur

Mensen die pas in het diepst van de nacht het bed (of de bank) opzoeken zitten ’s nachts meestal boordevol energie. En goede ideeën! En dat is niet per se een slechte zaak, tenzij je natuurlijk een 9-to-5-job hebt.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be/nina | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee