Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Lekker én mooi: zo maak je feestelijke aardbeien in een chocoladejasje

Lekker én mooi: zo maak je feestelijke aardbeien in een chocoladejasje

Lekker én mooi: zo maak je feestelijke aardbeien in een chocoladejasje

Bijna te mooi om op te eten, maar ook té verleidelijk om te laten staan. Deze kunstwerken – perfect voor een tuinfeest of een bruiloft – kun jij prima zelf maken, al ben je er soms wel even zoet mee. Zo maak je prachtige én overheerlijke aardbeien in een chocoladejasje.

Aardbeien in een chocoladejasje

Bereidingstijd: 20 minuten

Dit heb je nodig:

  • Witte smeltchocolade
  • aardbeien satéprikker
  • Eetbare kleurstof decoratie zoals goudpapier en sprinkles

Lees ook
Culinair hoogstandje: zo maak je een heerlijke citroen-passievruchtentaart

Bereiding: 

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Was de aardbeien en laat ze drogen of droog ze zachtjes af met een schone keukendoek.
  3. Is de chocolade gesmolten? Voeg naar wens kleurstof toe en roer dit goed door.
  4. Steek de aardbeien bij het kroontje in een satéprikker en doop ze in de chocolade. Laat uitharden op bakpapier.
  5. Vervolgens kun je ze naar wens decoreren.

Dit recept en de foto zijn afkomstig uit het boek Taart ende Koeck van Maartje Borst.

De rest van de recepten in lees je in Flair 27-2021. Deze ligt t/m 13 juli in de schappen. Wil je ‘m (na)bestellen? Dat kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair (@flair_nl)