Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aardappelschotel met sperziebonen

Aardappelschotel met sperziebonen

Thuis & wonen
Aardappelschotel met sperziebonen

Maak aardappelen eens op een nieuwe manier! Bijvoorbeeld in deze schotel met sperziebonen en paprika. 

Aardappelschotel met sperziebonen

Recept voor 2 personen
Tijd: 25 min.

Dit heb je nodig:

  • 450 gr aardappels
  • 250 gr sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • verse peterselie
  • 150 gr tomatenblokjes
  • snufje zout en peper
  • 1 rode peper
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl basilicum

Zo maak je het:

Begin met het schillen van de aardappels. Snijd de aardappels in blokjes of plakjes. Meng de kruiden met de aardappelschijfjes/blokjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de aardappelschijfjes/blokjes ongeveer 16 minuten totdat ze zacht zijn. Je kunt ook de aardappels even voorkoken. Vergeet niet om af en toe te roeren en zet het vuur vrij laag. Vervolgens zet je een pan water op en kook je de sperziebonen ongeveer 8 minuten. Snijd de paprika, ui en rode peper in stukjes. Als de aardappels bijna klaar zijn (na ongeveer 13-14 minuten) voeg je de paprika, ui, rode peper en de tomatenblokjes toe. Voeg de laatste minuten ook de sperziebonen toe. Als de aardappelschijfjes zacht zijn, is de aardappelschotel klaar. Serveer de aardappelschotel met een gehaktballetje of bijvoorbeeld een kipschnitzel.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee