Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aardappelsalade met geroosterde paprika

Aardappelsalade met geroosterde paprika

Thuis & wonen
Aardappelsalade met geroosterde paprika

Wil je inspiratie voor een salade? Deze overheerlijke aardappelsalade met geroosterde paprika is zeker een aanrader! Ook lekker voor bij de barbecue. 

Aardappelsalade met geroosterde paprika

Dit heb je nodig

Voor 2 personen (als maaltijdsalade)

450 gr aardappels
1-2 paprika’s
zout/peper
1 bosui
1-2 eetlepels olie
cherrytomaatjes
verse bieslook
2 eetlepels pijnboompitten
evt. italiaanse kruiden

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden. Schil de aardappels en kook ze circa 5 minuten voor. Snijd vervolgens de aardappels in partjes en de paprika in stukjes. Doe de aardappelpartjes in een ovenschaal samen met paprika, olie, zout, peper en eventueel wat Italiaanse kruiden. Zet circa 30 minuten in de oven.

Ondertussen snijd je de bosui en tomaatjes in stukjes. Als de aardappels en paprika uit de oven komen, laat je het geheel afkoelen en voeg je de bosui, tomaat, wat verse bieslook en pijnboompitten toe. Even goed door elkaar mengen. Bewaar de salade in de koelkast. Eet smakelijk!

Tip: ook lekker met kikkererwten (meebakken in de oven), courgette of rucola.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee