Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aardappelovenschotel met broccoli en ham

Aardappelovenschotel met broccoli en ham

Thuis & wonen
Aardappelovenschotel met broccoli en ham

Vandaag maken we een ovenschotel met aardappel, ham, paprika, broccoli en zelfgemaakte kaassaus. Je hebt voor deze schotel wat extra tijd nodig, maar je kunt het daardoor ook al de avond van tevoren maken. 

Recept voor 4 personen
Tijd: 30 min. + 15 min. in de oven

Dit heb je nodig:

  • 600-700 gr aardappelblokjes
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 300 ml melk
  • 5-6 plakken ham
  • 2 paprika’s
  • 500 gr broccoli
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout/peper
  • handje geraspte kaas
  • 1 ui

Zo maak je het:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Giet een scheutje olie in een pan en doe de aardappelblokjes in de pan. Bak de aardappelblokjes circa 15 minuten. Ondertussen snijd je de ui, broccoli, paprika en ham in stukjes. Voeg de broccoli toe aan de aardappelblokjes en bak de broccoli circa 10 tot 15 minuten mee met de aardappelblokjes. Voeg de laatste 5 minuten de paprika, ui en het paprikapoeder toe.

In een ander pannetje laat je de boter smelten. Voeg vervolgens de bloem toe en meng alles even door elkaar. Laat dit 1 minuut bakken. Voeg dan beetje voor beetje de melk toe. Blijf ondertussen goed roeren.

Als je alle melk hebt toegevoegd, voeg je de stukjes ham toe en een snufje zout en peper en dan is je sausje klaar. Doe de aardappels en de groenten in een ingevette ovenschaal. Giet de saus er overheen. Roer alles door elkaar. Strooi een beetje geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel voor circa 15 minuten in de oven.

 

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee