Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aardappel lasagne

Aardappel lasagne

Thuis & wonen
Aardappel lasagne

Een lekkere twist op dit klassieke recept. Het vergt misschien wat meer tijd, maar het is zeker het proberen waard!

Aardappel lasagne

Tijd: 25 min. + circa 35-40 min. in de oven
Recept voor 3/4 personen

Dit heb je nodig:

  • 150 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel gehaktkruiden
  • 4 theelepels tomatenpuree
  • 1 blikje gepelde tomaten
  • 300 ml gezeefde tomaten (frito)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine witte ui
  • 2 theelepels oregano
  • 5 grote aardappels
  • bechamelsaus
  • 50/60 gram geraspte kaas
  • snufje zout/peper

Zo maak je het:

Begin met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Vervolgens zet je een pan water op voor het voorkoken van de aardappelschijfjes, tenzij je een zakje voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt. Schil de aardappels en snijd of schaaf deze aardappels in dunne plakjes. Kook de aardappelplakjes ongeveer 5 minuten, giet vervolgens het water af en laat de aardappelplakjes een beetje afkoelen. Ondertussen snijd je een wit uitje fijn, net zoals een teentje knoflook. Giet een scheut olie in een koekenpan en fruit het uitje aan met de knoflook. Breng daarna het gehakt op smaak met de gehaktkruiden. Zodra het uitje glazig is, voeg je het gehakt toe en bak je deze rul.  Als het gehakt rul gebakken is, voeg je de tomatenpuree toe en bak je deze 1 minuut mee om te ontzuren. Voeg daarna de gepelde tomaten en de gezeefde tomaten toe. Vervolgens breng je de saus op smaak met oregano en een snufje zout/peper. Laat het sausje daarna ongeveer 10 minuten pruttelen. Ondertussen maak je alvast de bechamelsaus. Hiervoor heb ik 12 gram bloem, 12 gram boter en 250 ml melk gebruikt. Lees hier hoe je bechamelsaus moet maken of gebruik een kant-en-klare bechamelsaus, is wat sneller en eenvoudiger. Als de tomatensaus klaar is kun je beginnen met het maken van de laagjes. Eerst een laag met aardappelschijfjes, dan tomatensaus, weer wat aardappels en dan eindig met een laagje aardappelschijfjes. Tip: je kunt ook nog lekker wat stukjes paprika en courgette toevoegen. Hier overheen verdeel je de bechamelsaus en eventueel nog wat geraspte kaas. Vervolgens kan de ovenschotel voor ongeveer 35-40 minuten de oven in!

Eet smakelijk en fijn nieuw jaar!

sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Zie ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee