Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aardappel-bloemkoolsoep

Aardappel-bloemkoolsoep

Thuis & wonen
Aardappel-bloemkoolsoep

Verse soepen zijn vaak makkelijk om te maken én veel gezonder dan de kant-en-klare soepen uit de supermarkt. Vandaag deelt Sofie het recept voor een overheerlijke aardappel-bloemkoolsoep. Ga jij ‘m maken? 

Aardappel-bloemkoolsoep

Dit heb je nodig

Voor 2-3 personen

750 ml water
1 bouillon blokje
1 tl tijm
snufje zout en peper
300 gr aardappels
300 gr bloemkool
eventueel blokjes ham of kip
halve ui
1 teen knoflook

Zo maak je het

Schil de aardappels en snijd de aardappels in blokjes. Snijd ook de bloemkool, ui en knoflook in stukjes. Giet een scheutje olie in een soeppan. Bak het uitje met de aardappelblokjes 2-3 minuten aan. Voeg daarna de knoflook en bloemkool toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna het water, bouillonblokje, snufje zout en peper en de tijm toe en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Snijd ondertussen de kip of ham in blokjes. Na 10 minuten pureer je de soep en serveer je de soep met de blokjes kip of ham.

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee