Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aangebrande pan schoonmaken, zo doe je dat!

Aangebrande pan schoonmaken, zo doe je dat!

Thuis & wonen
Aangebrande pan schoonmaken, zo doe je dat!

Heb je lekker gekookt, maar zit er aangekoekt eten op de bodem van je pan? No worries, met Flair’s tips krijg je de pan weer makkelijk schoon. Try it yourself!

Aangebrande pan schoonmaken met soda

Dé oplossing tegen een aangebrande pan (of ovenschaal): laat ’m weken met een laagje heet water en baking soda. De volgende dag is al het vuil losgeweekt en spoel je het zo de pan uit.

Aangebrande pan schoonmaken met suiker

Als de pan zwaar is aangebrand, kan een suikerklontje wonderen doen. Maak de bodem van de pan vochtig en probeer met een suikerklontje de vuile stukken schoon te schrapen. Zorg wel dat je de bodem niet te nat maakt, want dan lost het suikerklontje op!

Aangebrande pan schoonmaken met biotex

Ook Biotex kan helpen. Breng een laag water in de pan aan de kook en gooi er een scheut Biotex bij. Laat het nog even koken en daarna afkoelen. De aangebakken resten laten in één keer van de bodem los.

Aangebrande pan schoonmaken met cola

Het klinkt misschien raar, maar cola is een goed middeltje. Doe wat cola in de pan en laat een paar uur weken. Hierna verwijder je de etensresten heel makkelijk!

 

Lees ook: Vislucht in de keuken? Zo kom je er vanaf!