Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Aan dit huishoudelijke klusje hebben vrouwen de grootste hekel

Aan dit huishoudelijke klusje hebben vrouwen de grootste hekel

Aan dit huishoudelijke klusje hebben vrouwen de grootste hekel

De vaatwasser leeghalen, de woonkamer stofzuigen en de vuilnisbak aan de straat zetten: allemaal klusjes waar we niet altijd zin in hebben, maar uiteindelijk toch moeten gebeuren. Toch is er één huishoudelijk klusje waar vrouwen echt een gigantische hekel aan hebben, namelijk het wegbrengen van oud papier. 

Lees ook: 7 huishoudelijke klusjes die kinderen ook kunnen doen

Een folder van het Kruidvat hier, een rondslingerend tijdschrift daar: vrouwen verzamelen heel wat oud papier, maar het wegbrengen? Ho maar! Uit een onderzoek van Braun Household blijkt namelijk dat wij vrouwen dit huishoudelijke klusje het meest vervelend vinden.

Flinke tegenzin

Het is overigens niet het enige klusje dat we graag zo lang mogelijk uitstellen. Zo wordt 59 procent niet blij van het huis stofzuigen, maakt 55 procent met flinke tegenzin de keuken schoon en wordt 52 procent een tikkeltje humeurig wanneer de ramen weer gelapt moeten worden.

Mannen 

Onze partners daarentegen hebben juist meer moeite met hele andere huishoudelijke klusjes. Zo heeft 76 procent een hekel aan de was doen, is 60 procent liever foetsie wanneer er opgeruimd en gestoft moet worden en laat 57 procent het strijken maar wat graag over aan hun vrouw. Al blijkt dat ook dat laatste geen favoriet is bij de vrouwen.

Volg jij onze huishoudpagina al? Hier vind je al onze huishoudtips handig op een plek: www.facebook.com/flairathome

Beeld: iStock