Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 9 redenen om chocolade te eten

9 redenen om chocolade te eten

9 redenen om chocolade te eten

We hebben er zowat 126 keer per dag zin in (nee, het gaat níét over seks), maar we mogen niet omdat we die lovehandles toch een béétje onder controle willen houden. Maar wacht eens even! Wat als wij nu eens negen doorslaggevende redenen gaven om wél chocolade te eten? Graag gedaan!

 

1 Chocolade beschermt je lichaam tegen slechte cholesterol.

2. Het is een magnesiumbommetje, een magisch mineraal dat stress en onrust tegengaat.

chocolade2

3. Chocolade is een detoxmiddel. Het bevat 4 tot 5 keer meer antioxidanten dan pakweg zwarte thee.

4. Twee blokjes donkere chocolade per dag eten, laat de bloeddruk dalen.

chocolade4

5. Elke dag een blokje donkere chocolade smullen zou het risico op zwangerschapsvergiftiging bij zwangere vrouwen verlagen met maar liefst 69%.

6. Casanova dronk een paar mokken chocolademelk voor hij (zelden alleen) naar bed ging. Daarom zou het volgens sommigen een krachtig afrodisiacum zijn.

chocolade3

7. Chocolade geeft een boost. Je krijgt er energie van. Het bevat veel theobromine, een stof die de afscheiding van epinefrine (familie van adrenaline) verhoogt.

8. Chocolade verbetert ook de spijsvertering. Dankzij de vezels in de cacao, is het goed tegen constipatie. Tien grammetjes donkere chocolade van 70%, bevat maar liefst 15 gram vezels.

9. Chocolade komt van de cacaoboom. De cacaoboom is een plant. Plantaardig = goed. Toegegeven, niet het beste argument, maar eerlijk: alsof jij die negende reden nog nodig had 😉

chocolade5

Probeer eens deze heerlijke recepten met chocola:

Bron: Flair.be

Afbeeldingen: Giphy