Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 9 geweldige kerstfilms om alvast helemaal in de kerststemming te komen!

9 geweldige kerstfilms om alvast helemaal in de kerststemming te komen!

9 geweldige kerstfilms om alvast helemaal in de kerststemming te komen!

Nog maar heel even en het is Kerst! Heb jij er ook zo veel zin in? Met deze heerlijke kerstklassiekers kom je alvast in de stemming! Dus kruip lekker op de bank met een warme kop chocolademelk en droom helemaal weg bij 9 deze kerstfilms.

Love Actually

Een film waar wij op de redactie nooit genoeg van krijgen. In deze romantische komedie volg je het leven van een aantal mensen die de paar dagen voor Kerst allemaal op eigen manier zijn op zoek naar liefde. Love Actually is een heerlijke feelgood film die je helemaal in de stemming zal brengen voor Kerstmis!

White Christmas

De films White Christmas is uit 1954 en geldt dus als een echte klassieker. Het verhaal gaat over twee voormalige soldaten die goed kunnen zingen en de herberg van hun voormalig generaal willen redden van de ondergang. Ze besluiten daarom in de hoop om meer klanten te trekken om de musical Playing Around op te voeren samen met twee (aantrekkelijke) zussen die ze onderweg ontmoet hebben. De film zit vol grappige situaties, romantiek, muziek en sneeuw. Perfect voor de feestdagen dus!

Elf

De film Elf vertelt het verhaal van een jongetje dat geadopteerd wordt door een elf. Hij groeit op op de Noordpool tussen de andere elfen die de kerstman helpen. Als hij er achter komt dat hij geadopteerd is besluit hij op zoek te gaan naar zijn biologische vader, maar hij heeft moeite om zich aan te passen aan de mensenwereld wat voor hilarische situaties zorgt.

Scrooged

De film Scrooged uit 1988 is een moderne versie van A Christmas Carol van Charles Dickens. Bill Murray speelt de rol van Frank Cross, de verwaande en egocentrische baas van een groot televisienetwerk. Hij dwingt al zijn personeel om op kerstavond te werken aan een grote televisieshow. Een paar uur voordag de uitzending begint wordt Frank echter bezocht door de geest van zijn voormalige mentor die hem vertelt dat hij bezoek zal krijgen van drie geesten als een laatste kans om zijn leven te beteren.

Serendipity

Jonathan en Sara ontmoeten elkaar als ze tijdens het shoppen voor kerstcadeaus hetzelfde paar handschoenen pakken. Hoewel beiden een relatie hebben voelen ze zich tot elkaar aangetrokken en brengen samen de dag door. Aan het einde van de dag besluit Sara echter het lot te laten beslissen of ze elkaar nog eens zullen zien. Jonathan schrijft zijn naam en telefoonnummer op een briefje van 5 dollar en Sara in een boek. Als ze toevallig elkaars nummer nog eens tegenkomen in hun leven was het voorbestemd. Een paar jaar later zijn ze allebei verloofd met andere mensen, maar denken ze nog steeds terug aan die ene dag die ze samen doorbrachten. Ze gaan op zoek naar elkaar, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zouden ze voor elkaar voorbestemd zijn?

The Nightmare before Christmas

Deze prachtige stop-motion animatiefilm gaat over het skelet Pumpkin King dat woont in Halloween Town. Pumpkin King is het leven in Halloween Town een beetje zat en als hij per toeval terecht komt in Christmas Town blijkt de vrolijke sfeer van dat dorpje precies wat hij nodig had. Weer terug in zijn eigen Halloween Town besluit hij dat kerst dit jaar zal worden overgenomen door zijn dorpsgenoten, zij blijken echter een heel ander idee te hebben van wat Kerst is dan de bewoners uit het liefelijke Christmas Town.

The Holiday

Een romantische film over het leven van de Amerikaanse Amanda (gespeeld door Cameron Diaz) en de Britse Iris (gespeeld door Kate Winslet). Beide vrouwen hebben pech gehad in de liefde en besluiten om tijdens de kerstvakantie spontaan van huis te ruilen. Tijdens hun vakantie worden beide vrouwen verliefd, maar dat maakt hun leven er niet makkelijker op. Deze luchtige film zal er zeker voor zorgen dat jij helemaal zin hebt in Kerst!

It’s a Wonderful Life

Deze film uit 1946 is een echte klassieker die je gezien moet hebben. De film speelt zich af op kerstavond. In de hemel is het druk met allerlei gebeden die vanaf de aarde komen. Hoofdengel Joseph is met name bezorgd over een groot aantal gebeden met betrekking tot George Bailey. Bailey zelf staat namelijk tamelijk wanhopig in de sneeuw op een brug. Hij haalt er Clarence Odbody bij, een engel 2e klas. Odbody moet Bailey redden van een zelfdodingspoging en kan hiermee voor zichzelf zijn vleugels verdienen. Voordat Clarence naar de aarde vertrekt, laat Joseph hem het leven van George zien. Het blijkt dat George zijn hele leven bezig is om anderen te helpen ten koste van zichzelf en hij wil van de brug springen zodat zijn levensverzekering geclaimd kan worden door zijn oom die dringend geld nodig heeft. Kan de engel George nog redden?

Miracle on 34th Street

Van deze films zijn veel remakes gemaakt. Het origineel stamt uit 1947 en de meest recente versie uit 1994. In deze laatste versie wordt de hoofdrol gespeeld door Mara Wilson die je vast nog wel kent uit de film Matilda. De film vertelt het verhaal van een groot warenhuis waar Kris Kringle als kerstman werkt, hij is zo geloofwaardig is dat iedereen in de stad denkt dat hij de echte kerstman is. Iedereen behalve Susan, een meisje van zes jaar oud (gespeeld door Mara Wilson). Kris vraag Susan of ze hem wel zou geloven als hij drie van haar wensen vervult en ze zegt van wel. Zou Kris haar wensen kunnen vervullen?

Lees ook:

13 signalen dat je obsessed bent door Kerstmis

Oei! Mensen met dít beroep gaan het vaakst vreemd tijdens de kerstborrel

11 awesome series om samen met je vriend te kijken