Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 9 dingen die je niet wist over The Devil Wears Prada

9 dingen die je niet wist over The Devil Wears Prada

9 dingen die je niet wist over The Devil Wears Prada

Het is dit jaar 10 jaar geleden dat The Devil Wears Prada uitgebracht werd, één van onze lievelingsfilms aller tijden. Om dit jubileum te vieren interviewde magazine Variety uitgebreid alle schrijvers, producenten en acteurs. Het resultaat: een bijzonder smeuïg stuk met allerlei wetenswaardigheden en roddels. Dit zijn wat ons betreft de hoogtepunten:

1 Filmmaatschappij Fox wilde oorspronkelijk Rachel McAdams voor de rol van Andy, maar zij sloeg de rol af. Meerdere keren. De reden: ze wilde wegblijven van “mainstream materiaal”

prada8

2. Anne Hathaway, aan de andere kant, wilde de rol zo ontzettend graag dat ze de woorden ‘hire me’ schreef in het zand van de zen-tuin op het bureau van toenmalig Fox-directrice Carla Hacken.

prada5

3. Er werden ruim 100 actrices gecast voor de rol van Emily, en Emily Blunt kwam er pas laat bij. Ze deed auditie voor een andere rol bij Fox, die ze niet kreeg, en maakte haar auditietape even snel tussendoor op teenslippers en in spijkerbroek. De studio vroeg haar later nog eens auditie te doen, in een outfit die ‘meer gepast was voor de rol’. Haar Britse accent viel zo in de smaak dat de studio besloot daaraan vast te houden.

prada3

4. Stanly Tucci, in de rol van Nigel, deed 72 uur voor zijn daadwerkelijke opwachting op de set pas officieel toezegging op de rol.

prada7

5. Het oorspronkelijke salaris voor Meryl Streep was ‘licht beledigend’ en het was de eerste keer in haar carrière dat Streep voor zichzelf een beter salaris onderhandelde. Streep: ‘Ik vond het salaris nogal beledigend voor mijn bijdrage aan het project. Dat was mijn ‘goodbye-moment’ en toen verdubbelen ze het bedrag. Ik was 55 en had op dat moment, rijkelijk laat natuurlijk, voor het eerst geleerd hoe ik voor mezelf op kon komen.’

prada2

6. Twee van de meest iconische scènes, over de blauwe trui en die met de aangeslagen Miranda in haar hotelkamer in Parijs, werden toegevoegd door Streep zelf. Ze wilde dat het publiek een compleet gevormd karakter zou zien en niet alleen maar de haaibaai.

prada

7. Het fluisterende stemgeluid van Miranda kwam eveneens uit de koker van Streep. Hathaway: ‘Iedereen had een bazig, blaffend stemgeluid verwacht bij Miranda, dus toen Meryl haar mond opendeed en begon te fluisteren, was iedereen in shock. Het was zo onverwacht en briljant.’ Streep zelf zegt haar inspiratie voor Miranda gehaald te hebben bij 2 mannen: Clint Eastwood en Mike Nichols (acteur uit onder andere The Graduate en Closer, overleden in 2014).

prada9

Streep: ‘Eastwood verheft nimmer zijn stem in gezelschap, iedereen moet naar voren leunen om hem te kunnen verstaan en hij is automatisch de meest machtige man in de kamer. Maar ik wilde ook graag een zekere ironie, een grappige snedigheid aan het karakter toevoegen. Vandaar Mike Nichols.’

8. Stanley Tucci en Emily Blunt raakten goed bevriend tijdens de opnames, en Emily nodigde hem uit voor haar bruiloft met The Office-acteur John Krasinski. Daar ontmoette Tucci zijn huidige vrouw – Emily’s zus.

prada10

9. De outfits voor de film werden gekozen door Patricia Field (ja, van Sex and the City) en kostten ruim 1 miljoen dollar.

prada4

.”

Lees ook:

Bron: Variety, afbeeldingen: giphy