Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 9 dingen die ik deed toen ik klein was (en nu nog steeds)

9 dingen die ik deed toen ik klein was (en nu nog steeds)

9 dingen die ik deed toen ik klein was (en nu nog steeds)

We zijn allemaal volwassen vrouwen geworden en we hebben al wel een paar levenslessen achter de rug. Toch denken we nog weleens terug aan vroeger: toen ik klein was… Er zijn zelfs dingen die we als kind deden, die we nu nog doen en die we waarschijnlijk heel ons leven zullen blijven doen. 9 dingen die ik deed toen ik klein was? Nou, nu misschien nog steeds! 

1. Schommelen

Wie heeft er als kind niet op een schommel gezeten? We vonden het geweldig om zo hoog mogelijk te schommelen en we kregen vlinders in onze buik als een volwassene ons – letterlijk dan – een duwtje in de rug gaf. Stiekem zouden we nog een schommel in onze tuin willen. En waarom zou dat eigenlijk niet kunnen? Het is goed voor je buikspieren en nog leuk ook!

2. Snoepen

Als klein meisje zat je al graag met je neus in de snoepkast. Jammer genoeg is de periode van zorgeloos snoepen voorbij. We proberen onze zoetinname binnen de perken te houden, maar soms lukt dat écht niet. Zéker niet als we onze regels hebben, dan is onze honger naar zoetigheid moeilijk te stillen.

3. Giechelen

Als kleine meisjes giechelden we heel wat af, vooral als die leuke jongen opeens in de buurt verscheen. Eigenlijk doen we dat nu nog. Of we nu een knappe kerel spotten in de bus, op het werk of in een bar met een cocktail voor onze neus, we kunnen het niet laten om even te giechelen. Het is sterker dan onszelf.

4. Haat-liefdeverhouding met hoge hakken

We hebben als klein meisje allemaal wel eens de hakken van onze moeders, oma’s of tantes gedragen. Ze waren véél te groot en het liep niet gemakkelijk, maar we wilden zo graag een volwassen vrouw zijn. Nu hebben we onze eigen collectie high heels en we weten ondertussen dat ze niet altijd even comfortabel zijn. Toch voelen we ons nog steeds net dat tikkeltje vrouwelijker als we ze aanhebben.

5. Disneyfilms kijken

Disneyfilms staan helemaal boven aan onze filmlijst. Zelfs de meest romantische Nicolas Sparks-film kan niet tippen aan de favoriete Disneyfilms. We krijgen er maar geen genoeg van. Je kunt Disney gewoonweg nooit beu worden. Steeds opnieuw komen die traantjes wanneer Simba Mufasa verliest. We hadden het als kind en we hebben het nog steeds: we zijn Disneyverslaafd.

6. Gillen

We hebben verschillende redenen om te gillen. We gillen als we een vriendin terugzien van wie we al in geen tijden meer hebben gehoord, maar we kunnen even goed gillen als we een dikke spin zien of als er een schattige puppy over straat trippelt. Het is onze manier om enthousiasme of angst te uiten. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven.

7. Het gedrag van een klein meisje

We spelen met ons haar, houden ons op de achtergrond als we nieuwe mensen leren kennen, reageren verlegen als we een complimentje krijgen, willen het liefst door de grond zakken als we iets doms zeggen en we piekeren er eindeloos over. Als klein meisje gedroegen we ons al zo en dat is nog niks veranderd.

8. (Weg)rennen

Kleine meisjes lopen de voeten onder hun lijf vandaan. We liepen naar onze vriendinnetjes op school, naar huis na school, we liepen om de bus nog te halen, we liepen in de speeltuin én we liepen weg van jongens waar we liever niks mee te maken hadden. Als je even nadenkt, durven we dat ook nu nog wel eens doen.

9. Pretparken bezoeken

Je vond het als klein meisje al geweldig om te gillen in attracties, om de kriebels in je buik te voelen. Ook al was je altijd een beetje bang voordat je in de attractie zat, en wilde je nog tien keer opnieuw in dezelfde attractie als je je angsten overwonnen had. Als we naar een pretpark gaan, voelen we ons weer even dat kleine meisje van vroeger.

Lees ook: