Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 8 dingen die je nooit mag doen op een feestje

8 dingen die je nooit mag doen op een feestje

8 dingen die je nooit mag doen op een feestje

Tijdens het bijwonen van een feestje, zowel voor zaken als plezier, zijn er bepaalde dingen die je gewoon niet moet doen. Soms kom je terecht in een situatie waarin je niet weet hoe je het best kunt handelen. Charles MacPherson werkte een lange tijd als butler en deelt in zijn nieuwe boek enkele kneepjes van het vak.

  1. Draag je servet nooit als een slabbetje. Tenzij je met vrienden op het strand kauwt op een boterachtige kreeft, stop je nooit je servet in je kraag. Leg deze gewoon op je schoot en gebruik wanneer nodig.
  2. Plaats nooit je ellebogen op tafel. We weten dat het verleidelijk is, maar laat je ellebogen nooit op tafel rusten. Volgens MacPherson hou je ze het best in je zij getukt, vooral wanneer je een hap in je mond steekt.
  3. Reageer niet overdreven als je een glas omstoot. We hebben allemaal wel eens een genant moment, maar er is geen reden om een big deal hiervan te maken. Probeer het gewoon zo snel mogelijk op te ruimen en vraag om extra servetten. Als je morst op iemand anders, ga het dan niet zelf opruimen. Bied je servet en je excuses aan.
  4. Gebruik je handen niet tijdens het praten als je bestek vast hebt. Als jij zo iemand bent die niet kan vertellen zonder met zijn armen in het rond te zwaaien, leg dan eerst even je bestek neer voor je begint te praten. Zo kunnen er alvast geen ongelukken gebeuren.
  5. Rijk nooit over de tafel om iets te grijpen. Vraag gewoon even aan de persoon naast je om het zout door te geven. Dit is minder storend dan je arm in zijn gezicht.
  6. Hang niet over je bord om eten in je mond te stoppen. In plaats van over je bord te leunen, breng je de vork naar je mond. Lijkt vrij logisch, maar probeer maar eens spaghetti te eten als je rechtop zit.
  7. Snuit nooit je neus aan tafel, zelfs niet stiekem. Stiekem je neus snuiten is gewoon niet mogelijk. Excuseer jezelf van tafel en loop even naar het toilet of een andere kamer.
  8. Praat niet met je mond vol. Hoewel het een gouden regel is, vraagt het soms om herhaling.

Lees ook:

Bron: Business Insider