Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 waanzinnige dingen die je vast nog niet wist over de IKEA

7 waanzinnige dingen die je vast nog niet wist over de IKEA

7 waanzinnige dingen die je vast nog niet wist over de IKEA

Is de IKEA één van jouw favoriete uitstapjes en ga je ook altijd met veel meer naar huis dan gepland? Of krijg je juist altijd ruzie tijdens een bezoekje aan deze Zweedse meubelgigant en word je gek van het gebrek aan frisse buitenlucht? Wat je gevoelens ten opzichte van deze winkel ook zijn deze 7 IKEA-feitjes gaan je zeker verbazen!

1) Wist je dat er elke 10 seconden een Billy kast verkocht wordt bij een IKEA? De Billy kast is IKEA’s meest populaire product.

giphybillyike

Beeld: giphy.com

2) Ikea gebruikt 1% van al het hout op de wereld voor hun productie.

giphyikeabed

Beeld: giphy.com

3) De namen van hun producten zijn minder willekeurig dan ze misschien lijken. Zo krijgt beddengoed meestal een planten- of bloemennaam; kleden krijgen de naam van een plaats in Denemarken; tuinmeubels de naam van een Zweeds eiland en stoelen en bureaus krijgen een mannennaam.

giphyikeanames

Beeld: giphy.com

4) De naam IKEA is niet Zweeds. Het is een samenstelling van de eerste letters van de voor- en achternaam van de oprichter: Ingvar Kamprad samen met de eerste letter van de boerderij waar hij opgroeide: Elmtaryd en de plaats waar deze stond: Agunnaryd

giphyikeacreepy

Beeld: giphy.com

5) Het “IKEA-effect” is echt een ding. Onderzoekers van de Harvard Business School en Yale University onderzochten of mensen producten die ze zelf in elkaar gezet hebben meer waarderen. En wat blijkt, dat is zo! Zelfs als het resultaat eigenlijk niet zo geslaagd is

giphyrayrkei

Beeld: giphy.com

6) Vorig jaar werden er 198 miljoen (!) IKEA-catalogi gedrukt! De catalogus werd uitgegeven in 56 verschillende edities en 27 talen.

giphyikeacat

Beeld: giphy.com

7) 1/10 van alle meubels in Groot-Britannie komt van de IKEA en er wordt geschat dat sinds 1987 één op de vijf kinderen in dit land verwekt is op een IKEA-matras.

giphyvelcor

Beeld: giphy.com

Lees ook:

Briljant: Ikea ziet samenwerking met Kanye West wel zitten!

Video: Hoera! Een ballenbak voor volwassenen bij Ikea

Do it yourself: Ikea hacks!

Bron: quest.nl / businessinsider.co.uk / ikea.com