Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 tips tegen een stinkende container

7 tips tegen een stinkende container

7 tips tegen een stinkende container

Normaal gesproken zouden de temperaturen nu een stukje hoger liggen. Maar als we de voorspellingen mogen geloven, zijn de zomerse dagen in aantocht. En da’s heerlijk! Maar er zit ook een nadeeltje aan. Say what? 

Het is veel minder erg dan regen, en er zijn nog wel veel dingen te bedenken die veel erger zijn. Maar; door warm weer kan je container soms erg vreemde en stinkende luchtjes krijgen. Zo voorkom je die!

Shoonmaakazijn
Verdun wat schoonmaakazijn met wat water, doe een klein bodempje water in de container en laat de deksel openstaan met een wasknijper. Je zult geen last meer hebben van ongedierte in je container!

Koffiedik
Gooi koffiedik niet meer meteen weg! Het is namelijk erg geschikt om onaangename geurtjes tegen te gaan. Niet alleen in de container, maar ook in de koelkast kan dat goed werken.

Mottenballen
Plaats wat mottenballen in een panty! Dat is dé oplossing om ongedierte uit je afvalbak te houden.

Waspoeder
Nog zo’n handige tip die erg goed werkt tegen vieze geurtjes in je vuilnisbak. Strooi wat waspoeder op de bodem en herhaal dit als de afvalbak voor de helft vol is.

Lavendel
Een stinkende afvalbak met maden ga je te lijf met lavendel. Want als maden ergens een hekel aan hebben, dan is het wel de geur van lavendel. Handig om te weten! Je kunt verse lavendel gebruiken, maar ook een luchtverfrisser met deze geur. Want wij vinden lavendel juist heerlijk ruiken!

Stro of kranten
Het vocht dat uit afval komt, zorgt voor de nare geurtjes. Door stro op de bodem van de container te leggen, wordt het vocht geabsorbeerd en gaat het niet stinken. Dit werkt ook zo met kranten. Laat de deksel van de container op een kiertje staan (met behulp van een dunne lat) zodat er ook zuurstof bij kan komen!

Bron: Libelle

Lees ook: