Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 tips om je post te organiseren

7 tips om je post te organiseren

7 tips om je post te organiseren

Die stapel met post blijft zich maar ophopen. Komt de post niet door de brievenbus, dan wel in je mailbox. Hoe houd je nog overzicht? Flair geeft 7 tips. 

1. Gelijk uitpakken en opruimen die post! Laat het niet in de envelop zitten, maar sorteer het meteen.  Reclame en post die je niet nodig hebt of niet gaat lezen, gooi je gelijk weg. Zo blijft er nergens post rondslingeren in je huis.

2.  Koop een map met tabbladen. Maak tabjes zoals betalingen, uitnodigingen, declaraties, beantwoorden, archief. Wanneer je jouw administratie gaat doen, weet je in een oogopslag wat je met welke post moet doen. Spreek met jezelf af om er één keer per week voor te gaan zitten.

3.  Verzamel je de post voor het hele gezin? Je kunt persoonlijke postbakjes maken en iedereen een andere kleur geven.

4. Ook voor je e-mails geldt: mapjes maken! Maak bijvoorbeeld de mapjes ‘Deadline vandaag’ en ‘deadline deze week’ aan. Zo weet je precies welke mails je nog moet beantwoorden en wanneer. Overgebleven mails kan je in mapjes zoals ‘privé’, ‘werk’ en dergelijke sorteren.

5. Maak niet alleen mapjes, sorteer je mail ook écht in deze mappen. Het liefst gelijk als post binnen komt. Laat nutteloze mailtjes ook niet staan, maar verwijder ze.

6. Je kan in je mailbox heel gemakkelijk belangrijke dingen markeren. Gemarkeerde berichten vallen op tussen je andere post.

7. Plan een moment in om je uit te schrijven voor nieuwsbrieven die je eigenlijk nooit leest. Lees je ook nooit de reclamefolders en huis-aan-huisbladen die door de brievenbus vallen? Overweeg een ja/nee of nee/nee sticker op je deur. Die kan je via de telefoon bestellen bij Milieudefensie (020 6262 620).

Heb jij een handige tip om je post te organiseren?