Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 tips om je appartement groter te laten lijken

7 tips om je appartement groter te laten lijken

7 tips om je appartement groter te laten lijken

Kleine ruimtes die er extreem gezellig uitzien: Instagram en Pinterest staan er vol mee. Maar hoe doen ze dat toch? 7 tips waarmee jij een kleine ruimte groter en gezelliger laat lijken zónder te verbouwen.

Zorg voor daglicht
Gordijnen zorgen voor de nodige gezelligheid. Maar maak je kamer niet té donker. Zorg er altijd voor dat je veel natuurlijk licht binnenkrijgt. Heb je niet veel ramen? Hang dan voldoende lampen in je huis. Met deze simpele tip lijkt je kamer al een heel stuk groter.

Tapijten
Deze trend is vaak te zien op Pinterest. Leg een tapijt voor een deel onder je bed. Je slaapkamer ziet er groter uit en het is nog eens superzacht aan je voeten als je ’s ochtends uit bed stapt. Deze truc werkt ook goed met andere meubels, zoals onder een tafel in de woonkamer.

Kunst
Hang hier en daar een schilderij tegen de muur. Maar let op: maak van je huis geen museum. Zorg ook altijd voor een perfect match, dus ga voor ongeveer dezelfde tinten en motieven.

dd1fb50217a4f9d430199b3a00214df3

Copyright: Pinterest

Mix texturen
Wees niet bang om verschillende texturen te combineren. Probeer eens een zachte deken, een gebreid kussen en een leren fauteuil. Het kan allemaal! Als je kiest voor een eenvoudig kleurenpalet, zorg dan voor een evenwichtige ruimte die veel groter lijkt dan ze werkelijk is.

Plaats een stoel achter je bed
Wanneer je een kleine kamer hebt, denk je niet als eerste aan een stoel achter je bed. Toch is het een handige tip. Met een stoel achter je bed creëer je een knusse zithoek. Supergezellig en bovendien dé ideale plek om ’s avonds je kleren te droppen. I-DE-AAL!

Houd het netjes
Heel weinig mensen maken hun bed elke ochtend op. Doe het wél, want zo creëer je meteen rust in je slaapkamer.

Een plantje hier en daar
Dit is onze favoriete tip. Een bloemetje hier en daar kan de sfeer van je huis volledig veranderen. Zoek een creatieve manier om wat groen in je huis te brengen. Daarna is je kamer helemaal klaar voor een foto op Instagram.

Lees ook:

Bron: Elite Daily, Flair.Be