Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘Mean Girls’

7 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘Mean Girls’

7 dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘Mean Girls’

Het is ondertussen 12 jaar geleden dat de film ‘Mean Girls’ een kijkje gaf in de wereld van Amerikaanse tieners op high school. En na al die tijd kunnen wij nog steeds onze favoriete quotes meebrullen en is een girls night niet geslaagd zonder het bekijken van deze film. Maar er zijn vast ook nog enkele dingen die jij niet wist en daarom zetten wij ze even voor jullie op een rijtje.

1. Regina’s moeder was in het echt maar 7 jaar ouder dan haar dochter

Actrice Amy Poehler die de moeder van Regina speelt, was nog maar 33 jaar oud ten tijde van de film. Rachel McAdams, die de rol van tiener Regina op zich nam, was toen al 26! En terwijl Rachel in de film dezelfde leeftijd heeft als Lindsay Lohan, scheelden de actrices tijdens het filmen 8 jaar.

2. Regina droeg een pruik

Naast haar strakke lichaam was het voornamelijk de blonde haardos van Regina die haar het populairste meisje van de school maakte. En wat blijkt nu? Actrice Rachel McAdams droeg tijdens het filmen steeds een blonde pruik.

3. De film is gebaseerd op de film ‘Heathers’ uit 1988

Het script van de film werd geschreven door Daniel Waters, de broer van Mark Waters die ‘Mean Girls’ regisseerde. Ook ‘Heathers’ ging over een groepje meisjes dat bekend staat als de gemene bitches in high school en de hoofdrol was weggelegd voor Winona Ryder.

4. Lindsay Lohan en Rachel McAdams deden auditie voor elkaars rol

Het lijkt gewoon onmogelijk dat Lohan en McAdams van rol zouden gewisseld hebben in de film. Lindsay Lohan had net 2 keer het goede, brave meisje gespeeld in Disney’s ‘Freaky Friday’ en ‘Confessions of a Teenage Drama Queen’ en was eigenlijk op zoek naar een iets wildere rol. Regisseur Mark Waters besloot echter dat beide dames beter van rol konden wisselen.

5. James Franco kreeg eerst de rol van Aaron Samuels

Hoewel wij grote fans zijn van James Franco kunnen wij ons niet inbeelden dat Jonathan Bennett niet de rol van Aaron Samuels zou spelen. De iconische quote ‘Your hair looks sexy pushed back’ kreeg dan een heel andere betekenis. De reden dat Tina Fey toch voor Bennett koos? Hij zou op Jimmy Fallon geleken hebben en Tina had een grote crush op hem.

6. De film zou origineel ‘Homeschooled’ geheten hebben

Cady kreeg namelijk thuis les voor ze verhuisde naar de school van de ‘plastics’. Gelukkig hebben ze uiteindelijk toch nog voor ‘Mean Girls’ gekozen.

gallery-1436221812-home-schooled

7. De gebroken arm van de directeur was echt

Mr. Duvall droeg de gips in de film voor een syndroom dat hij had, maar dat was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. Acteur Tim Meadows brak enkele dagen voor het filmen zijn arm en het was te laat om een nieuwe acteur te zoeken.

Lees ook: