Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 dingen waarmee je moet kappen eens je de 30 voorbij bent

7 dingen waarmee je moet kappen eens je de 30 voorbij bent

7 dingen waarmee je moet kappen eens je de 30 voorbij bent

Als twentysomething zoek je je weg in het leven, met vallen en opstaan. Had je gehoopt dat je alles voor mekaar zou hebben eens je de 30 gepasseerd was? Better think again. Gelukkig heb je gaandeweg ook heel wat geleerd. Zo ben je intussen wijs genoeg om te weten dat je met deze 7 dingen moet kappen.

1. Minder dan zeven uur per nacht slapen

Zeven – of zelfs acht – uur van ononderbroken slaap is niet alleen zalig, het is ook nodig. Wanneer je kleine kinderen hebt, is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar eens je de 30 voorbij bent, heb je wel geleerd dat je voor 2 u ’s nachts het café moet verlaten en gewoon in je bed moet kruipen. We weten allemaal dat de avond er niet beter op wordt na cocktail nr. 5.

2. Het idee hebben dat er zoiets bestaat als ‘volwassenen’

Newsflash: er bestaan geen volwassenen. Niemand weet exact hoe zich te gedragen als volwassene. Die anderen doen ook maar wat, al doet de een het met iets meer zelfvertrouwen dan de ander.

3. Je best doen om bij de ‘cool kids’ te horen

Eens je dertig geworden bent, maakt het je niet uit of je tot het ‘juiste’ kliekje behoort. Je wil gewoon bij ‘jouw’ mensen zijn, zij die het beste in je naar boven halen en bij wie je je goed voelt.

4. Op alles ‘ja’ zeggen

Je grenzen stellen doe je uit zelfbehoud, niet omdat je wil vervreemden van je vrienden/familie/kennissen. Het is oké om af en toe ‘nee’ te zeggen. Tijd voor jezelf nemen, is cruciaal.

5. Je excuseren voor iets wat je niet hebt gedaan

Het helpt je zelfvertrouwen niet om toe te geven dat je iets fout hebt gedaan elke keer je je ongemakkelijk voelt. Het is oké wanneer mensen boos of ontdaan zijn. Dat betekent niet dat jij moet overcompenseren om hen beter te doen voelen.

6. Je druk maken om nutteloze dingen zoals matching servies

Aan het eind van de dag zal je je nooit herinneren of je huis er kraaknet bij lag of je servies van Villeroy & Boch was of van Ikea. Het enige wat er toe doet, zijn de mensen om je heen.

7. Bikini’s passen in de winkel

Dit is de reden waarom online shopping bestaat. Niets zo zalig als thuis op je gemak een bikini passen. Het grootste voordeel? Er brandt geen fluorescerend tl-licht in je slaapkamer.

Lees ook:

Bron: Pure Wow