Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 dingen viezer dan een wc-bril

7 dingen viezer dan een wc-bril

7 dingen viezer dan een wc-bril

Het liefst hangen we erboven, als we vanwege hoge nood een openbare wc bezoeken. En dan het liefst eerst nog even versieren met toiletpapier. Maar wist je dat zo’n wc-bril best meevalt, vergeleken met deze voorwerpen? Mensen met smetvrees zijn gewaarschuwd. Komen ze: 7 dingen viezer dan een wc-bril.

Waar zitten de meeste bacteriën?

Je kunt er maar beter niet bij stilstaan, maar echt overal zitten bacteriën. Wat bacteriën kunnen geen kwaad voor de gezondheid, maar op sommige voorwerpen zitten er toch wat meer… Maar op welke?

Snijplank

De snijplank waar rauw vlees op wordt gesneden bevat een hele hoop bacteriën. Op de gemiddelde snijplank zitten 200 keer meer bacteriën dan op het toilet.

Tapijt

Op kantoor, in restaurants, pashokjes… Ga uit van gemiddeld 200.000 bacteriën per 6 vierkante meter tapijt. Dat maakt tapijt 400 keer viezer dan een wc-bril.

Afstandsbediening

Wist je dat… 50% van alle afstandsbedieningen een verkoudheidsvirus bevat? Hatsjoe! 

Mobiel & toetsenbord

Bijna niemand maakt zijn of haar mobieltje vaak schoon en heel zelden het toetsenbord. Maar juist deze 2 zijn een broeiplaats voor bacteriën. Zo bevat je telefoon 10 keer meer bacteriën dan een wc-bril en een toetsenbord wel 200 keer zo veel.

Vaatdoekje

Wissel regelmatig de vaatdoek, gooi ‘m in de was, net als de schuursponzen en theedoeken want deze zijn 200.000 (!) keer viezer dan de bril van het toilet.

Menukaart

In een restaurant worden elke dag de tafels afgeruimd en weer aan kant gemaakt voor de volgende dag, maar wat er vaak bij inschiet is het afnemen van de menukaarten. Dat maakt dat de gemiddelde menukaart 10 keer zo veel bacteriën bevat dan een wc-bril. Dus: handen wassen na het lezen van de menukaart.

Tandenborstel

Wist je dat na het doortrekken van het toilet de bacteriën wel tot 2 meter naar boven kunnen klimmen en nog twee uur in de lucht blijven hangen? En die kunnen weer landen op onze wastafel, waar de tandenborstel staat.

Lees en bekijk ook