Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 dingen die je op de ochtend van je trouwdag moet doen

7 dingen die je op de ochtend van je trouwdag moet doen

7 dingen die je op de ochtend van je trouwdag moet doen

De een loopt erbij als een stresskonijn, de ander is de rust zelve. Hoe jij je als bride-to-be ook voelt op je grote dag: deze 7 dingen mag je de ochtend van je bruiloft zeker niet vergeten.

  1. Zorg voor een goed ontbijt

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, en dat is zeker van toepassing op je trouwdag. Zelfs al krijg je misschien geen hap door je keel (bedankt, zenuwen), wie ‘Help, de bruid valt flauw!’-scènes liever wil vermijden, kan maar beter iets eten. En met iets bedoelen we eigenlijk: iets gezonds en lekkers. Laat een ontbijtpakket aan huis leveren, overtuig je moeder om – net als vroeger – een gigastapel pannenkoeken te bakken of maak een lekker havermoutpapje klaar (voedzaam én geeft je urenlang een verzadigd gevoel). Maar sla never ever het ontbijt over op je trouwdag.

2. Poets, flos, spoel

Tientallen, misschien wel honderden kussen moet je uitdelen op je trouwdag (en dan hebben we het nog niet gehad over de belangrijkste kus van de dag), dus kun je maar beter zorgen voor een muntfrisse adem. Flos je tanden grondig, poets ze (de ideale poetsbeurt duurt zo’n drie minuten) en spoel nog even na met mondwater.

3. Laat je haar en make-up doen

Duh-huh, tuurlijk zou je zoiets niet vergeten op je grote dag! Maar waar je misschien ook nog even bij moet stilstaan: vraag van te voren zeker aan je kapper hoe die je haar wil hebben die ochtend. Moet het pas gewassen zijn of liever de avond ervoor? Mag je conditioner gebruiken of liever niet? Alles om het je kapper wat makkelijker te maken!

4. Laad je telefoon op

Niet dat je de hele dag zult lopen bellen (of dat hopen we toch), maar we durven te wedden dat je de hele dag berichtjes zult ontvangen. En misschien bewaar je er wel een paar back-ups op: van je huwelijksbeloften, bijvoorbeeld, of de checklist van je feest.

5. Maak een kort filmpje

Vraag aan een vriendin om je even te filmen, maak een videoselfie of vraag aan de cameraman die jullie hebben ingehuurd om je even te filmen. Vertel een paar minuten over je gevoelens en verwachtingen op de ochtend van je huwelijksdag. Heerlijk om achteraf opnieuw naar te kijken én om je in no time terug te katapulteren naar het moment waarop alles nog moest gebeuren.

6. Drink een glaasje

Geniet samen met je vriendinnen van een lekker glaasje champagne en neem even de tijd om te genieten. Een klein beetje qualitytime met je besties zal je helemaal ontspannen.

7. Check je bruidstasje

Neem een klein handtasje mee (of vraag aan je getuige om dit mee te nemen) met een zakdoek, pleisters, tampon, een pijnstiller, lipstick, haarlak, wat extra haarspeldjes en een mininaaikitje. Je kunt maar beter voorbereid zijn op kleine emergencies.

Bron: Flair.be
Tekst: Lies van Kelst

Lees ook: 

Shoppen: 20 budgetvriendelijke trouwjurken

Zijn jullie klaar om te trouwen?

BEWEZEN: dit is de ideale leeftijd om te trouwen