Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Deze 7 dingen mogen niet in de droger

Deze 7 dingen mogen niet in de droger

Deze 7 dingen mogen niet in de droger

Misschien heb je het zelf al aan den lijve ondervonden: sommige kledingstukken overleven de wasdroger niet. Van dat ene mooie en inmiddels geruineerde truitje zal je het niet vergeten, maar wist je dat deze 7 dingen ook niet in de droger mogen? Onthoud ze goed!

Badkleding
Deze kleding is dan wel bestand tegen warme temperaturen op het strand, maar tegen de agressieve warmte van een droger kunnen bikini’s en badpakken niet op. De elastische stof zal valer worden en beschadigd raken. Maar geen paniek: kleine hoeveelheden elastische stof, die bijvoorbeeld in je jeans zitten, overleven de droger wel.

Beha’s
Een mooie, goedzittende beha is vaak niet goedkoop, dus die verpruts je liever niet in de droger. De warmte en bewegingen van de droger kunnen de vorm en elasticiteit van de stof beschadigen, waardoor hij erg kan uitrekken. Leg je beha daarom liever plat te drogen aan de lucht.

Panty’s
Het dunne stofje van je panty zal krimpen door de hitte, en de draaiende bewegingen van de droger kunnen er ook voor zorgen dat je panty’s in elkaar verstrengeld raken.

Matten met rubber
Ze zijn toch wel fijn, die matten met rubber aan de onderkant die ervoor zorgen dat je na een douchebeurt niet zo snel uitglijdt in de badkamer. Toch kun je zo’n rubberen mat beter aan de waslijn laten droger (kon je misschien zelf ook nog wel bedenken…). Het rubber onderaan de mat zal in de droger afbrokkelen door de hitte. En erger nog: overhitting kan zorgen voor een brandje in de droger. Liever niet dus.

Kleding met frutsels en tierelantijntjes
Pailletten of andere extraatjes op je kleding doen het vaak ook niet zo goed in de droger. Kleding kan schuren of beschadigen. Hang ze in plaats daarvan aan de waslijn of leg ze liggend te drogen.

Alles met het label “niet in de droger”
Ook wel het vierkant met een cirkel waar een streep door staat. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar het wordt toch nog vaak vergeten. Vaak denken we dat het geen kwaad kan. Check dus altijd van tevoren even het label.

Hardloopschoenen
“Ze kunnen in de wasmachine, dan kunnen  ze toch ook wel in de droger?” Nadat je je schoenen hebt gewassen wil je ze vaak zo snel mogelijk weer aan. Ze in de droger doen, is helaas geen goed idee. De hitte kan het rubber laten krimpen, de demping van je schoenen kapotmaken en ervoor zorgen dat de lijm oplost. Stop in plaats daarvan oude kranten in je schoenen, die absorberen het vocht, en laat ze aan de lucht drogen.

 

 

Lees ook: