Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone 7

7 dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone 7

7 dingen die je moet weten over de nieuwe iPhone 7

Apple CEO Tim Cook en kompanen stelden gisteravond in San Francisco de laatste nieuwe Apple-producten en software voor. Ster van de avond: de langverwachte iPhone 7.

1. Batterij
De iPhone 7 zou twee uur langer meegaan dan de iPhone 6, en de 7 Plus één uur langer dan de 6 Plus. Dat betekent: langer snapchatten en eindeloze WhatsApp-gesprekken met je beste vriendin.

2. Water- en stofbestendig
Het was al gelekt, maar nu is het zeker: de iPhone 7 zal waterbestendig zijn. Dat betekent niet dat-ie volledig waterdicht is en je dus foto’s kunt nemen van het koraalrif op je vakantie, maar wel dat hij je niet in de steek zal laten als je door een stortbui loopt.

3. Betere camera
Zowel de camera op de voor- als op de achterzijde kreeg een flinke update. De nieuwe iPhone 7 heeft een f/1.8 lens waardoor je veel beter foto’s kunt nemen op plaatsen waar weinig licht is (party pics!) en een nieuwe quad-ledflitser. De achterste camera heeft net zoals de iPhone 6 12 megapixels, maar de front-facing camera kreeg een upgrade naar 7 megapixels, waardoor je selfies scherper dan ooit zullen zijn. Ook kun je scherper zoomen en de iPhone 7 Plus kreeg zelfs twee camera’s aan de achterzijde: een groothoeklens en een telelens.

4. iOS 10
Hoewel het nieuwe besturingssysteem in juni al werd aangekondigd, weten we nu dat iOS 10 zal uitrollen vanaf 13 september: nieuwe emoji’s, iMessages met bubble effects en Snapchat-achtige functies zoals tekenen. Yes!

5. Kleuren
De iPhone 7 zal in 5 kleuren beschikbaar zijn: black, jet-black, goud, zilver en rose-gold.

6. Opslagruimte
Vanaf nu geen iPhone meer met 16 GB, de kleinste hoeveelheid opslagruimte die je vanaf nu bij je iPhone krijgt, is 32 GB. Hallelujah!

7. Draadloze headphones
Naast de home-knop (die nu drukgevoelig is), besloot Apple ook om afscheid te nemen van de aansluiting voor je headphone. Bij het toestel wordt wel een soort van verloopje geleverd, zodat je je oude headphones alsnog kunt aansluiten via je lightning-poort. Hoe moeten we onze telefoon nu opladen als we tegelijk naar muziek willen luisteren? Het antwoord: Apple komt met draadloze headphones, AirPods, die zo’n $150 zullen kosten.

De iPhone 7 is vanaf 16 september beschikbaar. Vanaf 9 september kun je pre-orders plaatsen. Voor een iPhone 7 met 32 GB opslagruimte betaal je € 769. De iPhone 7 begint vanaf € 909.

Lees ook: