Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > 7 dingen die je moet weten voor je alleen op reis vertrekt

7 dingen die je moet weten voor je alleen op reis vertrekt

7 dingen die je moet weten voor je alleen op reis vertrekt

Het klinkt een beetje als een boodschap die je binnenin een fortune cookie zou vinden, maar de beste reispartner ben je vaak zelf. Solo reizen heeft niet alleen ontzettend veel voordelen, er zijn ook enkele dingen waar je mee moet oppassen. Wij geven je alvast enkele tips voor je vertrekt.

  1. Vertel niet aan iedereen dat je alleen reist Wees je bewust van je omgeving! Je bent niet genoodzaakt om aan iedereen te laten weten dat je alleen reist. Je mag dan misschien wel erg trots zijn op jezelf omdat je dit avontuur alleen bent durven aangaan, vermeld bij je check-in niet dat je alleen op pad bent. Als je tijdens het reizen merkt dat je verloren bent gelopen, loop dan even naar een nabijgelegen café en check daar je gsm of kaart, in plaats van op straat te blijven rondhangen.
  2. Laat het thuisfront weten waar je naar toe gaat Plan regelmatig skype-sessies met vrienden of familie. Zo weten zij exact waar je bent, en kunnen ze vanop een afstand een oogje in het zeil houden.
  3. Durf nee te zeggen Vertrouw op je intuïtie. Wees niet bang om nee te zeggen en voel je er zeker niet slecht over. Heb je dus ergens geen zin in of voelt het allemaal wat vreemd aan, sla het aanbod beleefd af.
  4. Gedraag je als een local Probeer de aandacht van jezelf af te leiden door je te gedragen als een local. Let op hun kledingstijl en probeer deze zo goed mogelijk toe te passen. In sommige landen is het ook veiliger om een trouwring te dragen.
  5. Bespaar niet op veiligheid Er zijn momenten waarop je beter wat meer kunt sparen en momenten waarop je al eens wat meer geld kan uitgeven. Vrouwen die alleen reizen kunnen beter een beetje extra geld achter de hand hebben, in het geval ze zich niet veilig voelen. Zo kun je een taxi betalen als wandelen niet veilig is of een hotelkamer huren als je voelt dat er iets niet pluis is met je Airbnb-verhuurder.
  6. Zoek andere solo reizigers op Wanneer je tijdens het reizen andere solo reizigers ontmoet, zal er sowieso een band ontstaan. Maak hiervan gebruik om enkele tips uit te wisselen of trek er samen een tijdje op uit.
  7. Sla al je documenten online op Hoewel het verstandig is om al je documenten op zak te hebben, is het een goed idee om alles ook online op te slaan. Moest je beroofd zijn of je spullen zijn kwijtgeraakt, heb je nog steeds alles bij je om terug thuis te geraken.

Lees ook:

Bron: Nsmbl/mydomaine